Runar ja Kyllikki

[TAPAHTUMA MENNYT]
  TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

Runar ja Kyllikki
pe 8.4. 19:00
KOM-Teatteri | Kapteeninkatu 26, Helsinki | iCal

KOM-teatteri siirsi Runar ja Kyllikki -ensi-illan perjantaihin 8.4.2022. 

KOM-teatterissa esitetään kevätkaudella Jussi Kylätaskun modernia klassikkoa Runar ja Kyllikki, joka perustuu löyhästi Kyllikki Saaren murhatapaukseen.

Tarina kertoo yksilöistä yhteisön paineessa, kaksinaismoralismin mädättävästä voimasta, sukupuoliroolien ahtaudesta, seksuaalisuuden häpeästä – ja maailmasta, jossa ihmisellä on vain kaksi tehtävää: kutea ja kuolla.

Runar ja Kyllikki on kertomus pienestä hämäläisestä kylästä ja sitä kohdanneesta koko kansakuntaa kohahduttaneesta tragediasta, joka on jäänyt ratkaisemattomana Suomen rikoshistoriaan.

Isänsä sodassa menettänyt evakkopoika Runar Karlsson (Ella Mettänen) on erikoislaatuinen nuorimies, joka mieluiten viettäisi aikansa metsässä kulkien ja eläinten kanssa keskustellen. Yksinäisyydestään kärsivä Runar ei vastaa yleistä mielikuvaa vahvasta ja pärjäävästä miehestä, vaan joutuu kylässä outolinnun asemaan ja yhteisön kiusaamaksi. Kylässä on myös toinen kaltoin kohdeltu, seurakuntanuori Kyllikki (Paavo Kinnunen). Kyllikki on koko kylän silmäterä, kiltti ja ahkera tyttö syvästi uskovaisesta Laihon talosta. Ankaran isänsä (Satu Silvo) kasvattama Kyllikki joutuu kuitenkin kiellettyjen halujen ja häpeällisten tekojen kohteeksi, joista yhteisö on päättänyt yhteisen hyvän nimissä vaieta. Näiden kahden nuoren elämäntarinat kohtaavat lopulta kohtalokkaasti tavalla, joka sai lintukodossa eläneen kansakunnan tolaltaan.

 


Tapahtuma


Runar ja Kyllikki [TAPAHTUMA MENNYT]
Päivä: pe 8.4.
Aika: 19:00
Hintaluokka: 37,50 € peruslippu
Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


Tapahtumapaikka


KOM-Teatteri
Kapteeninkatu 26
Helsinki

Kapteeninkatu 26
Helsinki

Hotellit läheisyydessä Punavuori


KOM-Teatteri KOHOKOHTIA

Teatteri ja tanssi

  • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan
  • Teatteritapahtumat: tanssitaide ja teatteriohjelmisto


    RSS