RSO: Polyteknikkojen kuoro 120 vuotta

  RSO Klassisen musiikin konsertit Helsingissä
  ke 15.4.
  19:00
  Musiikkitalo | Mannerheimintie 13 A, Helsinki | iCal

  Onnea 120-vuotias Polyteknikkojen Kuoro (PK)! Vuonna 1900 perustettu PK on yksi maamme merkittävimmistä mieskuoroista ja RSO:nkin pitkäaikainen yhteistyökumppani.

  Kuoro tunnettiin aluksi Teknillisen korkeakoulun laulukuntana, ja edelleen sen laulajat nousevat Otaniemen teekkarien riveista?. Aktiivisesti johtajansa Saara Aittakummun kanssa ympäri maailmaa konsertoivan PK:n ohjelmistossa painottuva suuret orkesteriteokset seka? nykymusiikki.

  ”Busonia on odotettu kaupungissa”, sanoo Hannu Lintu. Ilmeisesti laajin koskaan sävelletty pianokonsertto, 70 minuuttia, uhkuu valtavaa energiaa ja solistista taituruutta. Solistina esiintyy Gilmore-palkittu Igor Levit.

  Suurten klassis-romanttisten mestariteosten ohella RSO:n ohjelmisto sisältää runsaasti nykymusiikkia ja orkesteri kantaesittää vuosittain useita Yleisradion tilausteoksia.

  RSO oli suurenmoisessa vireessä. Soitto oli sitä laatua, että jos kyseessä olisi ollut vieraileva orkesteri, olisi kadehtien äimistelty suuren maailman menoa.― Helsingin Sanomat

  Radion sinfoniaorkesteri (RSO) on Yleisradion orkesteri, jonka tehtävänä on tuottaa ja edistää suomalaista musiikkikulttuuria. Orkesterin ylikapellimestari on Hannu Lintu.

  Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2018–2019 Lintu johtaa 19 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Suomen kiertueelle.

  Kotimaan konserttitoiminnan ohella RSO tekee säännöllisesti konserttikiertueita ympäri maailmaa.

  RSO konsertoi Musiikkitalossa. RSO:n konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä taltiointeina Yle Teemalla ja Yle TV1:ssä.


  Tapahtuma


  RSO: Polyteknikkojen kuoro 120 vuotta
  Päivä: ke 15.4.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: Useita hintoja Ticketmaster.fi

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Musiikkitalo
  Musiikkitalo
  Mannerheimintie 13 A
  Helsinki

  Mannerheimintie 13 A
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Etu-Töölö


  Liput Musiikkitalon tapahtumiin

  Lisää Musiikkitalon tapahtumia

  Musiikkitalo on kaikille avoin konserttikeskus ja kohtauspaikka kaupungin sydämessä. Musiikkitalossa järjestetään kauden aikana yli 100 tapahtumaa kuukaudessa: valinnan varaa löytyy klassisesta poppiin.
  LISÄÄ

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan