RSO: Musiikki puhuu luonnosta

  RSO: Musiikki puhuu luonnosta
  ke 3.11.
  19:00
  Musiikkitalo | Mannerheimintie 13 A, Helsinki | iCal

  Ihminen on vuoroin ihaillut, pelännyt, pilannut, suojellut tai yrittänyt kesyttää luontoa. Sen mystisyys ja kauneus on innoittanut myös säveltäjiä läpi historian, mutta minkälaisin musiikilli – sin keinoin he ovat luontoa kuvanneet? Vastaamme kysymykseen tässä luontoaiheisia teoksia esittelevässä konsertissa, jossa samalla pohditaan ihmisen ja luonnon kimuranttia suhdetta.

  Konsertin pääteoksen säveltäjä, Brett Dean ottaa Pastoraalisinfoniassaan voimakkaasti kantaa luonnon puolesta ja kysyy: “Mitä jää jäljelle, jos rakennamme loputtoman määrän moot – toriteitä ja ostoskeskuksia ja korvaamme luonnon äänet niiden metelillä?” Aiheeseen johdat – tavat pianisti Jukka Nykänen ja meteorologi Anniina Valtonen.

  Syksyllä 2021 alkoi RSO:n ja uuden ylikapellimestarin Nicholas Collonin yhteinen matka

  Radion sinfoniaorkesteri (RSO) on Yleisradion orkesteri, jonka tehtävänä on tuottaa ja edistää suomalaista musiikkikulttuuria. Orkesterin ylikapellimestari on syyskaudesta 2021 Nicholas Collon.

  RSO konsertoi Musiikkitalossa. Konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä taltiointeina Yle Teemalla ja Yle TV1:ssä.Kotimaan konserttitoiminnan ohella RSO tekee säännöllisesti konserttikiertueita ympäri maailmaa.

  Suurten klassis-romanttisten mestariteosten ohella RSO:n ohjelmisto sisältää runsaasti nykymusiikkia ja orkesteri kantaesittää vuosittain useita Yleisradion tilausteoksia.


  Tapahtuma


  RSO: Musiikki puhuu luonnosta
  Päivä: ke 3.11.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: Useita hintoja Ticketmaster.fi


  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Musiikkitalo
  Musiikkitalo
  Mannerheimintie 13 A
  Helsinki

  Mannerheimintie 13 A
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Etu-Töölö


  Liput Musiikkitalon tapahtumiin

  Lisää Musiikkitalon tapahtumia

  Más on tapaksien napsintaa, grillin tirinää ja yhdessä illastusta ilman kiirettä mihinkään

  Musiikkitalo on konserttikeskus ja kohtauspaikka Helsingin keskustassa. Kulttuuritalo täytti syyskuussa 2021 kymmenen vuotta. Vilkkaimman kauden aikana, syyskuusta toukokuuhun Musiikkitalossa järjestetään noin 70-100 konserttia tai muuta tapahtumaa kuukaudessa. Akustiselle musiikille suunnitellun Konserttisalin lisäksi talossa on viisi pienempää salia, joilla kaikilla on erilainen käyttötarkoitus ja erilainen, tarkoituksenmukainen akustiikka.

  LISÄÄ

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan