Ravintola Juuri lähti merelle

pe 13.10.

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintolat | Olympiaterminaali, Helsinki | iCal

Helsinkiläisravintola Juuren keittiömestari Jukka Nykäsen laatima Menu Nordic by Juuri tekee Itämeren aalloilla syksyn ajan kunniaa suomalaiselle ruokakulttuurille. Syksyisen juurevat maut ovat tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant –ravintoloissa aina tammikuun alkuun saakka.

Kauden raaka-aineista valmistuu laivoilla hienostunut viiden ruokalajin suomalainen menu. Kunkin pääraaka-aineen rinnalla on lisukkeita, joita on käytetty mielikuvituksellisesti; maa-artisokkaa on esimerkiksi kolmella eri tavalla ja punajuurta viidellä eri tavalla. Myös marjat, kuten karviaiset ja pihlajanmarjat ovat luovasti mukana.

– Syksy antaa meille kaikkein laajimman kirjon erilaisia raaka-aineita, joiden ominaisuudet ovat parhaimmillaan juuri tuona aikana. Syksy näkyy menun yhteydessä raaka-aineina, makuina, väreinä ja mielikuvina. Siinä on kesän loppumisen ja vähenevien lämpimien aikojen tunnelmaa, kuulasta kirpeyttä, hämärtyvää maisemaa ja sen keskeltä löytyvää kutsuvaa lämpöä, kertoo keittiömestari Jukka Nykänen.

Suomalaisuus näkyy menussa joka tavalla. Suomalaisuus ja suomalainen ruokakulttuuri on osa Juuren konseptia ja ruokafilosofiaa. Menussa on poimittu makuja satavuotiaan Suomen ruokaperinteestä sekä lännestä että idästä.

– Jukan suunnittelema menu heijastaa Juuren ja samalla myös koko yrityksemme toimintakulttuuria ja arvomaailmaa. Menu on hyvin ”juurimainen” ja sen suunnittelu ja lähtökohdat ovat samat kuin omassa tuotteessamme. Jokainen menun annos voisi yhtä hyvin olla Juuren annos, kertoo ravintoloitsija ja ravintola Juuren toinen peustajista Ilja Björs.

Ravintola Juuren sommelier Pilvi Auvinen on valinnut menun annoksille sopivat viinit Vindirekt  maahantuojan valikoimasta. Viinit noudattavat samaa filosofiaa raaka-aineiden kanssa, eli niissä on suosittu pienten tuottajien persoonallisia viinejä, joissa käsityö maistuu ja näkyy.

Menu Nordic by Juuri on tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa sekä Baltic Queenin ja Victoria I:n Gourmet-ravintoloissa 6.9.2017–10.1.2018. Hinta viineineen Club One –jäsenille 109 €, muille 118 €.


Tapahtuma


Ravintola Juuri lähti merelle
Päivä: pe 13.10.
Aika:
Hintaluokka: €€€ Laivamatka: Matkapojat
Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


Tapahtumapaikka


Kartta latautuu...

KOHOKOHTIA

  • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan