Rakastaja

  Rakastaja
  la 21.3.
  19:00
  Teatteri Jurkka | Vironkatu 7, Helsinki | iCal

  Yksi makuuhuone ja kaksi maailmaa, jotka sekoittuvat. Teatteri Jurkassa esitettävä Rakastaja on kiethtovan sensuelli näytelmä. Harold Pinterin Rakastaja on valtaa ja parisuhderakkautta käsittelevä kamarinäytelmä, jossa mikään ei ole sitä, miltä aluksi vaikuttaa. Lauri Tilkanen ja Milla Kangas ottavat jälleen Jurkan huoneen haltuun, otteeseen, joka värisyttää ja hämmentää.

  Sarah ja Richard ovat olleet naimisissa kymmenen vuotta. Richard lähtee aamuisin töihin ja pelaamaan työpäivän jälkeen tennistä, jotta Sarahille jää tarpeeksi aikaa juoda teetä rakastajansa kanssa heidän yläluokkaisessa kodissaan. Eräänä iltana Richard tulee kuitenkin sovittua aikaisemmin kotiin ja löytää jotain rakastajalle kuuluvaa. Kaksi erillään pidettyä maailmaa alkavat sekoittua toisiinsa.

  Rakastaja käsittelee ihmissuhteisiin liittyvän vallan lisäksi kipeän tunnistettavia vapauden, halun ja muutoksen teemoja, jotka jokainen sukupolvi ja pariskunta joutuu ratkaisemaan omakohtaisesti uudestaan. Kuinka säilyttää intohimo ja vapaus muuttua pitkässä parisuhteessa? Kuinka sovittaa erilaiset halut, tarpeet ja fantasiat? Miten päästä niin kauas toisesta, että voi oikeasti nähdä hänet?

  Keväällä 2020 Rakastaja nähdään jälleen Jurkassa, jossa tämä kiehtova leikki tulee todella yleisön iholle ilahduttaen, yllättäen ja kiusoitellen.

  Näyttämöllä: Milla Kangas, Lauri Tilkanen
  Ohjaus: Essi Rossi
  Suomennos: Juha Siltanen
  Skenografia: Aino Koski
  Äänisuunnittelu: Pauli Riikonen
  Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen

  Kesto 1 h (ei väliaikaa)

  Ensi-ilta 17.11.2018, Kuvassa Milla Kangas, Lauri Tilkanen, Kuvaaja Marko Mäkinen


  Tapahtuma


  Rakastaja
  Päivä: la 21.3.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 33,50

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Teatteri Jurkka
  Vironkatu 7
  Helsinki

  Vironkatu 7
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kluuvi


  Suomen pienin ammattiteatteri, Helsingin Kruununhaassa toimiva Teatteri Jurkka on perustettu jo vuonna 1953. Jurkassa on vuosittain yli sata näytöstä, ja ne ovat usein loppuunmyytyjä.

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan