Pohjolan naiset

  145
  Pohjolan naiset

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  su 15.5.
  Kapsäkki | Hämeentie 68, Helsinki | iCal

  Pohjolan naiset tuo taidemusiikin marginaalin ja suomalaisen mytologian klubeihin ja pubeihin, kansan olohuoneisiin. Esityksessä kuullaan kutkuttavia musiikillisia tarinoita Pohjolassa elävien ja eläneiden naisoletettujen elämästä ja tarjotaan yleisölle rento kapakkailta yllättävällä ja hauskalla twistillä.

  Pohjolan naisista on ollut moneen, ja on yhä: Pohjolan naiset -esityksessä koko elämän kirjo, nykyisyys ja menneisyys on läsnä kapakan kantapöydissä, tiskin takana ja estradilla.

  Vanhan musiikin, tanssin ja teatterimusiikin monitaiteinen työryhmä johdattaa katsojan runonlaulujen ja balladien, sensuroitujen säkeistöjen, pakahduttavien aarioiden ja piinaavien pop- ja raplyriikoiden pariin. Pohjolan naiset tarjoilee crossoveria kieli poskella, mutta tositarkoituksella.

  Lavalla:

  Anni Elonen, Pauliina Fred, Marianna Henriksson, Salla Markkanen, Anna Rinta-Rahko, Jukka Tarvainen, Kaisamaija Uljas ja Annukka Valo

  Käsikirjoitus:

  Anni Elonen, Jukka Tarvainen, Annukka Valo ja työryhmä

  Ohjaus:

  Annukka Valo ja työryhmä

  Musiikkidramaturgia, sävellys ja sovitus:

  mm. Händel, Bach, Purcell, Bellmann ja työryhmä

  Koreografia:

  Jukka Tarvainen

  Puvustus:

  Kaisamaija Uljas ja työryhmä

  Kuva:

  Jaakko Uljas


  Tapahtumat > Jazz


  Pohjolan naiset
  su 15.5.
  15:00
  Hintaluokka: 29€/26€
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Kapsäkki

  Kapsäkki
  Hämeentie 68
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kallio


  Musiikkiteatteri Kapsäkki on Helsingin Vallilassa sijaitseva kulttuurikeskus, jonka ohjelmisto koostuu kaiken ikäisille katsojille suunnatuista musiikkinäytelmistä, konserteista ja klubeista.

  Paikka on aiemmin tunnettu myös elokuvateatterina. Rakennuksen historia luo yhteyden 1950-luvun suomalaisen designin kulta-aikaan, jota on kunnioitettu myös sisustuksessa. Ravintola isoine erkkeri-ikkunoineen elävöittää Vallilan katukuvaa.

  Samassa talossa toimiva Kapsäkki on taiteilijoiden muodostama osuuskunta, joka on palkittu aiemmin mm. Onnimanni -palkinnolla (2002), Yle:n Vuoden musiikkiteko palkinnolla (2004), Kordelinin palkinnolla (2010) ja Helsingin kulttuurilautakunnan kunniamaininnalla (2009).

  Kapsäkin jäsenistö koostuu musiikki- ja teatterialan ammattilaisista. Jäseniä osuuskunnassa on 35, mutta palkkalistoilla on vuosittain n. 150 taidealojen freelanceria, seitsemän kuukausipalkkaisen työntekijän lisäksi. Kapsäkki onkin merkittävä työllistäjä taidealalla. Kapsäkin jäseniä ovat mm. Pianisti Iiro Rantala, oopperalaulaja Juha Kotilainen sekä näyttelijät Paavo Kerosuo ja Maria Ylipää. Teatterinjohtajana toimii laulaja Reetta Ristimäki.

  Vuonna 2000 perustettu Kapsäkki Osuuskunta perustettiin tarpeesta luoda omintakeista laadukasta suomalaista musiikkiteatteria yhdistämällä tasapainoisesti musiikin ja teatterin freelance-ammattilaisten voimat. Kapsäkin tuotannon kulmakivi ovat kotimaiset kantaesitykset, joista suuri osa on suunnattu lapsille ja koko perheelle. Kapsäkki tunnetaan ennen kaikkea musiikkiteatterin uudistajana ja edelläkävijänä. Kapsäkki on toiminut Helsingin Vallilassa omissa ravintolanäyttämön ja teatteritilan käsittävissä tiloissaan syksystä 2009 lähtien. Kiertuetoiminnan jatkuminen mahdollistaa näyttämöteosten sekä konserttiohjelmien levittämisen kautta maan.

  Metrolla tapahtumaan
  Kapsäkkin on 250 metriä Sörnäisten metroasemalta koiliseen. Katso raitiovaunujen ja bussien reitit ja kaikki aikataulut: www.hsl.fi

   

  Kapsäkki KOHOKOHTIA

  la 17.12.19:00 Emilia Nyman – Merry Christmas -joulukonserttiKapsäkki
  ke 21.12.19:00 Iiro Rantala & Eino Grön – Tuikkivat tähdet -joulukonserttiKapsäkki