Pizzaa & Jazzia – Gypsy Jazz Wednesdays: Tomi Kettunen & guests

ke 20.6.
19:00
Pjazza | Yrjönkatu 18 B, Helsinki | iCal

Pjazzan joka keskiviikkoinen gypsy jazz -iltaa isännöi jazzkitaristi Tomi Kettunen.

Tulista mustalaisjazzkitarointia Django Reinhardtin jalanjäljissä nautiskellaan vaihtuvien vierailijoiden tähdittämänä. Luvassa on vaihtuvia vierailijoita ja joka toinen keskiviikko pidettävät gypsy jazz jamit!

Tomi Kettunen on yksi Suomen parhaimpia gypsy jazz tyylin osaajia ja esiintyy säännöllisesti ympäri Suomea eri kokoonpanoillaan, joita ovat mm. Wanha Swengi, Django Collective Helsinki ja The Ginger Sisters. Hänen yhteistyökumppaneitaan vuosien varrelta ovat mm. Antti Sarpila, Henrik Perelló, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, Olli Soikkeli ja Jyrki Kangas. Vuonna 2008 hänelle myönnettiin Acri Kari rahaston stipendi ansiokkaasta työstään jazzin saralla Tampereella.

Gypsy jazz (gypsy swing, hot club jazz tai ranskalaisittain jazz manouche) syntyi 1930-luvulla Ranskassa mustalaiskitaristi Jean ”Django” Reinhardtin (1910-1953) vaikutuksesta. Django yhdisti musiikissaan hienolla tavalla aikakaudelle tyypillisen Amerikkalaisen swing-musiikin harmoniaa ja rytmiikkaa, mustalaismusiikin kromatiikkaa ja tunteikasta tulkintaa sekä vaikutteita klassisesta musiikista, Ranskalaisista chansoneista ja musette-valsseista.


Tapahtuma


Pizzaa & Jazzia – Gypsy Jazz Wednesdays: Tomi Kettunen & guests
Päivä: ke 20.6.
Aika: 19:00
Hintaluokka: Vapaa pääsy
Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


Tapahtumapaikka


Pjazza
Pjazza
Yrjönkatu 18 B
Helsinki

Yrjönkatu 18 B
Helsinki
Hotellit läheisyydessä Punavuori

Kartta latautuu...

Jazz-henkiseen Pjazza yhdistää italialaisen ”cucina poveran” – köyhän keittiön simppelin mutta herkullisen ruokatuotteen ja Italian viinit sekä jazzklubin iltatunnelman. Ravintolan italialaiset kokit valmistavat myös klassisia italialaisia liha- ja kalapääruokia ja suloisia jälkiruokia.

Lue lisää: Pjazza -jazzklubin pizza houkuttelee italialaisella keveydellään

KOHOKOHTIA

  • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan