” Mutta minulla ei olisi rakkautta…

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  ” Mutta minulla ei olisi rakkautta…
  su 23.1. 15:00
  Kapsäkki | Hämeentie 68, Helsinki | iCal

  Runoilija ja kääntäjä Pentti Saaritsa täyttää 80 vuotta 29.12.2021. Hänen laajan tuotantonsa runot hahmottavat aikaa, ihmistä ja maailmaa tavalla, joka on innoittanut runouden ystäviä jo vuosikymmenien ajan. Musikaaliset laulutekstinsä elävät yhä. Allende- laulusta tulee kohta 50 vuotta. Neruda- käännöksensä ovat edelleen monelle meistä herkkujen herkkua.

  Eero Ojanen on säveltänyt Saaritsan runoja jo 60- luvulla. Tutustuminen nyt laajemmin Saaritsan tuotantoon innosti hänet säveltämään runsaasti uusia lauluja – niitä on tässä esityksessä enemmistö. Erkki Saarela on mm. näytellyt Saaritsan näytelmässä Kaamos ja runonsa ovat kulkeneet pitkän uran mukana. Osan niistä hän esittää tässä. Monna Kamun laulutaipaleelta löytyy runsas määrä Saaritsan runoihin sävellettyjä lauluja. Nyt niitä on sylillinen.

  Pentti Saaritsan taiteen innoittamina halusimme tehdä esityksen jossa eri taiteenalat yhdistävät voimansa, laskeutuvat jalustalta, tulevat luo, jotta yleisö voi kohdata Saaritsan ja hänen runouttaan säveltäjän, laulajan ja näyttelijän välittäminä. Saaritsan runouden äärellä on hyvä olla.

  Runon, musiikin ja puheen liitto

  Eero Ojanen, säveltäjä

  Monna Kamu, laulaja

  Erkki Saarela, näyttelijä

  Kuva: Laura Malmivaara


  Tapahtuma


  ” Mutta minulla ei olisi rakkautta… [TAPAHTUMA MENNYT]
  Päivä: su 23.1.
  Aika: 15:00
  Hintaluokka: 26€/22€
  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Kapsäkki
  Kapsäkki
  Hämeentie 68
  Helsinki

  Hämeentie 68
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kallio


  Musiikkiteatteri Kapsäkki on Helsingin Vallilassa sijaitseva kulttuurikeskus, jonka ohjelmisto koostuu kaiken ikäisille katsojille suunnatuista musiikkinäytelmistä, konserteista ja klubeista.

  Paikka on aiemmin tunnettu myös elokuvateatterina. Rakennuksen historia luo yhteyden 1950-luvun suomalaisen designin kulta-aikaan, jota on kunnioitettu myös sisustuksessa. Ravintola isoine erkkeri-ikkunoineen elävöittää Vallilan katukuvaa.

  Samassa talossa toimiva Kapsäkki on taiteilijoiden muodostama osuuskunta, joka on palkittu aiemmin mm. Onnimanni -palkinnolla (2002), Yle:n Vuoden musiikkiteko palkinnolla (2004), Kordelinin palkinnolla (2010) ja Helsingin kulttuurilautakunnan kunniamaininnalla (2009).

  Kapsäkin jäsenistö koostuu musiikki- ja teatterialan ammattilaisista. Jäseniä osuuskunnassa on 35, mutta palkkalistoilla on vuosittain n. 150 taidealojen freelanceria, seitsemän kuukausipalkkaisen työntekijän lisäksi. Kapsäkki onkin merkittävä työllistäjä taidealalla. Kapsäkin jäseniä ovat mm. Pianisti Iiro Rantala, oopperalaulaja Juha Kotilainen sekä näyttelijät Paavo Kerosuo ja Maria Ylipää. Teatterinjohtajana toimii laulaja Reetta Ristimäki.

  Vuonna 2000 perustettu Kapsäkki Osuuskunta perustettiin tarpeesta luoda omintakeista laadukasta suomalaista musiikkiteatteria yhdistämällä tasapainoisesti musiikin ja teatterin freelance-ammattilaisten voimat. Kapsäkin tuotannon kulmakivi ovat kotimaiset kantaesitykset, joista suuri osa on suunnattu lapsille ja koko perheelle. Kapsäkki tunnetaan ennen kaikkea musiikkiteatterin uudistajana ja edelläkävijänä. Kapsäkki on toiminut Helsingin Vallilassa omissa ravintolanäyttämön ja teatteritilan käsittävissä tiloissaan syksystä 2009 lähtien. Kiertuetoiminnan jatkuminen mahdollistaa näyttämöteosten sekä konserttiohjelmien levittämisen kautta maan.

  Metrolla tapahtumaan
  Kapsäkkin on 250 metriä Sörnäisten metroasemalta koiliseen. Katso raitiovaunujen ja bussien reitit ja kaikki aikataulut: www.hsl.fi

   

  Kapsäkki KOHOKOHTIA

  Keikat

  pe 18.11.19:00 Neljä pientä annostaKapsäkki
  la 19.11.19:00 Neljä pientä annostaKapsäkki
  to 24.11.19:00 Neljä pientä annostaKapsäkki

  Keikat etusivu


  RSS