Minä maalaan teidät kaikki

  Minä maalaan teidät kaikki Ensi-ilta 23.2.2019 Kuvassa Kati Outinen Kuva Marko Mäkinen
  to 16.5.
  19:00
  Teatteri Jurkka | Vironkatu 7, Helsinki | iCal

  ”Aina tulee niitä pieniä rakoja, joista maailma näyttäytyy jonain aivan muuna ja minulla on ilo saada siitä hetkestä kiinni. Se on minun työtäni, uuvuttaa maailma niin, että se näyttäytyy minulle.”

  Minä maalaan teidät kaikki kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckistä. Näytelmä on monologiksi kirjoitettu dialogi taiteilijuudesta. Dialogia esityksessä käyvät näyttelijä ja tanssija. Se, mikä Helenen maalauksissa on viiva tai siveltimen veto, on esityksessä liike, ääni ja sana.

  Näyttämöllä on Helene uransa eri vaiheissa, omakuvien äärellä ja Ihailija, joka pohtii suhdettaan Helenen taiteeseen sekä hänen perintöään jälkipolville.

  Sekä filosofinen että aisteissaan ja tunteissaan vahva näytelmä pureutuu konkreettisesti taiteilijuuteen, taiteilijan työhön. Sen haasteisiin, innoituksen lähteisiin ja henkilökohtaisiin voittoihin – jotka usein ovat jotakin aivan muuta, kuin mitä maailma katsoo voitoksi.

  Käsikirjoitus: Iida Hämeen-Anttila
  Ohjaus: Kati Outinen
  Koreografia: Annatuuli Saine

  Näyttämöllä: Kati Outinen ja Annatuuli Saine

  Kuva: Marko Mäkinen


  Tapahtuma


  Minä maalaan teidät kaikki
  Päivä: to 16.5.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 18,50 €

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Teatteri Jurkka
  Vironkatu 7
  Helsinki

  Vironkatu 7
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kluuvi


  Suomen pienin ammattiteatteri, Helsingin Kruununhaassa toimiva Teatteri Jurkka on perustettu jo vuonna 1953. Jurkassa on vuosittain yli sata näytöstä, ja ne ovat usein loppuunmyytyjä.

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan