lllallinen ystävien kesken

  lllallinen ystävien kesken
  la 24.10.
  18:00
  Helsingin Kaupunginteatteri, Studio Pasila | Ratamestarinkatu 5 , Helsinki | iCal

  Sari Siikanderin ohjaama lllallinen ystävien kesken (Dinner With Friends, 1998) nähdään Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa.

  Donald Marguliesin Pulizer-palkitussa komediassa kahden ystäväpariskunnan ystävyys ja rakkaus joutuvat koetukselle, kun toinen pariskunta yllättäen ilmoittaa eroavansa. Pariskuntina nähdään huikeat Ursula Salo, Risto Kaskilahti, Pihla Penttinen ja Carl-Kristian Rundman.

  Pulizer-palkittu (2000), elokuvanakin (2001) tunnettu ja nyt suomenkielisen kantaesityksensä saava lllallinen ystävien kesken on Sari Siikanderin ensimmäinen ohjaus Helsingin Kaupunginteatterissa. Donald Marguliesin kirjoittaman näytelmän on suomentanut Aleksi Milonoff. Risto Kaskilahden, Pihla Penttisen, Carl-Kristian Rundmanin ja Ursula Salon tähdittämästä komediasta tunnistaa helposti itsensä, pari ystävää ja koko joukon tuttuja.

  ”Olen joskus ajatellut, että kaikki elämän tärkeimmät asiat mahtuvat yhteen parisänkyyn. Puoliso, lapset, koirat, kaikki samassa sängyssä – rakkaus, kosketus, läheisyys, rauha ja levollisuus. Mutta Illallinen ystävien kesken -näytelmässä avioliitto ’al dente’ kiehuu yli, palaa pohjaan ja chiliäkin lorahtaa liikaa. Seesteisyys on kaukana, kun avioliitot natisevat liitoksissaan. Siksi meillä onkin Pasilassa kaksi parisänkyä, loistavat näyttelijät, naurua ja itkua – ja ehkä myös onnellinen loppu, sillä meillä kaksi on edelleenkin parillinen luku”, sanoo ohjaaja Sari Siikander.

  Illallinen ystävien kesken käsittelee tunnistettavasti ja huumoria unohtamatta yhden pariskunnan eroa ja tarjoaa sydämeen käyvää verbaalista ilotulitusta. Miten ero vaikuttaa ympärillä oleviin? Onko parisuhde vain parin suhde vai onko vanhojen ystävien tarpeen valita erossa puolia? Miltä oma avioliitto tuntuu, kun toiset eroavat ja löytävät uusia rakkauksia?

  Esityksen lavastuksen on suunnittelut Janne Siltavuori ja puvut Elina Vättö. Valosuunnittelusta vastaa Teppo Saarinen, ja äänisuunnittelija on Eero Nieminen. Naamioinnin on suunnitellut Aino Hyttinen.

  Illallinen ystävien kesken -ensi-ilta 16.9.2020 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa


  Tapahtuma


  lllallinen ystävien kesken
  Päivä: la 24.10.
  Aika: 18:00
  Hintaluokka: 35

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Helsingin Kaupunginteatteri, Studio Pasila
  Ratamestarinkatu 5
  Helsinki

  Ratamestarinkatu 5
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kamppi


  Studio Pasila on kaupunkilainen näyttämö, jolla on totuttu näkemään komediaa ja stand upia, mutta myös uusia draamanäytelmiä ja musiikkiteatteria. Studio Pasilaan on helppo tulla niin junalla kuin ratikallakin.

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan