Klever Dance: Framework

  ke 15.1.
  19:00
  Aleksanterin teatteri | Bulevardi 23-27, Helsinki | iCal

  Palkitun suomalaisen koreografin Kristian Leverin uusin teos Framework on uudenlainen tanssiteatterituotanto, joka tarjoaa illan täynnä yllätyksiä ja juonitteluja. Aleksanterin teatterissa esitettävä teos rikkoo perinteisiä rajoja, ja pääsemme mukaan Helenin matkaan.

  Helen, jonka vieraat ovat siepanneet, liittoutuu vangitsejoidensa kanssa pelon ja yksinäisyyden takia. Viettäessään enemmän aikaa sieppaajiensa kanssa, toivoen pelastusta, hänen mielensä uudistuu ja Helen huomaa, että hän alkaa sopeutua. Ajan myötä Helen opettelee yhteistyötä ja osallistuu ryhmän toimintaan jättäen taakse aiemman elämänsä ja vanhat tapansa, eikä hän edes muista niitä. Sieppaajien joukko osoittautuu niin huolehtivaksi ja anteliaaksi, että Helen ajattelee jopa olevansa onnekas siitä, että hänet siepattiin.

  Kun ilta etenee, huomaamme, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Pelin sääntöjä ja merkityksien välisiä rajoja testataan jatkuvasti rikkoutumispisteeseen asti. Yleisöllä on syytä epäillä näkemäänsä ja kuulemaansa ja lopussa heidän silmilleen paljastuu paljon suurempi mysteeri.

  Frameworkissä Helenin identiteetti murskataan ja hänen itsekuvansa vääristyy. Helen kuuluu nyt uuteen konfliktien täyttämään maailmaan, joka on täynnä hämmennystä ja sydänsärkyä. Yllättävä kolmas elementti on keskeisessä asemassa yhä epätoivoisempaan tilanteeseen.

  Klever Dancen uusin tuotanto ”Framework” sai ensi-iltansa 27. marraskuuta 2019 osana DIALOGE festivaalia Salzburgissa, Itävallassa. Se on tuotettu yhdessä Salzburgilaisen Mozarteum-säätiön ja italialaisen AXIS Danza Udinen kanssa. Musiikki koostuu Kellen ja Marshall McDanielin (USA) teoksista sekä tunnetun suunnittelija Thomas Mikan (Saksa) skenografiasta ja puvuista. Tanssiryhmässä on kuusi erittäin pätevää tanssijaa, jotka tulkitsevat Kristian Leverin ja Kellen McDanielin eeppisiä kohtauksia.

  Saksalainen tanssilehti Tanz nimesi Kristian Leverin ’Promising talent of the year 2019’.


  Tapahtuma


  Klever Dance: Framework
  Päivä: ke 15.1.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 32 - 38 € Ticketmaster.fi

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Aleksanterin teatteri
  Aleksanterin teatteri
  Bulevardi 23-27
  Helsinki

  Bulevardi 23-27
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Punavuori


  LIPUT ALEKSANTERIN TEATTERIN ESITYKSIIN

  RAVINTOLAT LÄHEISYYDESSÄ

  Ravintola Wernerin hyvän tuulen lähettiläs on ravintoloitsija itse.

  Werner valloittaa Helsingin Bulevardilla rehellisillä raaka-aineilla, hymyllä, suurella sydämellä ja pilkkeellä silmäkulmassa. Lounas, kokous, illallinen, after work tai pienimuotoiset juhlat Helsingin Bulevardin ytimessä.

  Suomen suurimmalla avotuli grillillä valmistettu ruoka on ottanut vaikutteita Välimeren alueelta mukaan lukien Pohjois-Afrikka sekä Lähi-itä

  TARKISTA PÖYTÄVARAUSTILANNE ONLINE

  Ravintola Wernerissä kipinät sinkoilevat

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan