Kevätmessut 2023

  436
  Kevätmessut Helsinki
  Suomessa käytetään paljon mustia ja harmaita pihakiviä, mutta lämpimämmät harmaanruskeat ja vaaleammat värisävyt tekevät tuloaan väripalettiin. Kevätmessujen Keskuspuistossa tullaan näkemään myös ruskeita ja liukuvärjättyjä kiviä.
  to 30.3. - su 2.4.
  Helsingin Messukeskus | Messuaukio 1, Helsinki | iCal

  Suomen suurimpana puutarhanhoidon tapahtumana, Kevätmessut  2023 kattaa lisäksi rakentamisen ja remontoinnin sekä piensisustamisen ja lähiruoan.

  Kevätmessujen keskelle asettuva Keskuspuisto muistuttaa vihreän voimasta ja vaikutuksista. Vihreän ympäristön on tutkimuksissa osoitettu muun muassa edistävän luovuutta ja alentavan stressitasoja. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen tapahtumakokonaisuus juhlistaa kevättä Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023.

  Suomen parhaat ravintolat julkaistaan kevätmessuilla 2023

  Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 – tulokset julkistetaan pian!

  Kevään aloittavilla Kevätmessuilla nähtävä Keskuspuisto-alue kutsuu kävijät pysähtymään hetkeksi tapahtumakuhinan keskellä ja nauttimaan vihreydestä kaupunkien keskellä olevien puistojen ja viheralueiden, omien pihojen ja parvekkeiden tapaan.

  ”Kun nautimme vihreästä ympäristöstämme, se hoitaa meitä samalla voimalla takaisin. Viherympäristö vaikuttaa ihmiseen tutkitustikin esimerkiksi stressitasoa ja verenpainetta laskien, kun luonnon vehreys ympäröi meitä, oli kyseessä sitten rakennettu vihreä tai luontaisesti kasvava ympäristö”, Keskusalueen suunnitellut maisemasuunnittelija Minna Harju toteaa.

  Vaikka Kevätmessuilla esiteltävä viheralue on pinta-alaltaan yli tuhat neliömetriä, vihreän elvytyksen lähteeksi ei tarvita suurta pihaa tai puutarhaa: pienikin vihreä piste esimerkiksi parvekkeella riittää. Toinen iloinen uutinen on se, pihan ja puutarhan töitä voi tehdä luonnon ja vuodenaikojen rytmissä.

  ”Luontokin lepää välillä ja talvinenkin luonto elvyttää ihmistä yhtä lailla”, Harju lisää.

  Pihat, puutarhat ja vihreä lähiympäristö kuuluvat meille kaikille ja tätä hän on halunnut tuoda esiin myös Keskuspuiston suunnittelussa.

  Harmaanruskeat ja vaaleammat värisävyt tekevät tuloaan pihakivien väripalettiin

  ”Pihoihin pyritään luomaan erilaisia tiloja ja tunnelmia sekä kolmiulotteisuutta. Myös yllätyksellisyys eli se mitä tulee nurkan takaa, on tärkeää. Alueella on vihreää ja kukkivaa, luonnonkiviä ja betonirakenteita. Liikkuvana elementtinä on vesi, ja sitä kautta puistoon saadaan äänimaailma. Ideana on luoda alue, jonka voisi nostaa esimerkiksi kaupungin tai kylän keskelle. Mukana on rauhoittumispaikkoja ja torihälinää. Lapsille on pieni leikkinurkkaus ja piknik-paikka”, Minna Harju kertoo.

  Keskuspuistossa esittäytyvät myös kauden uutuustuotteet. Harjun mukaan Suomessa esimerkiksi käytetään paljon mustia ja harmaita pihakiviä, mutta lämpimämmät harmaanruskeat ja vaaleammat värisävyt tekevät tuloaan väripalettiin. Niinpä Keskuspuistossa nähdään myös ruskeita ja liukuvärjättyjä kiviä. Lisäksi tarjolla on pieniä ajatuksia ja oivalluksia, joita voi poimia omaan ympäristöön pienemmässä tai suuremmassa mittakaavassa.

  ”Vihreä ympäristö hoitaa meitä monin tavoin. Jollekulle eniten antaa se, kun saa itse upottaa kätensä multaan. Toisille vihreä lähiympäristö on levon ja hiljaisuuden keidas, jossa saa ja haluaa vain olla”, Harju muistuttaa.

  Hän haluaisi Keskuspuiston muistuttavan pienten ilahduttavien asioiden voimasta ja tuovan lohduttavan tunteen, että kyllä se kevät sieltä tulee. Kevätmessuilla ilahduttavaa voi olla pelkästään tapahtuman elämyksellisyys tai kaunis yksittäinen kaunis kasvi, jonka vie kotiin iloa tuomaan.


  Tapahtumat > Elämykset & huvit


  Kevätmessut 2023
  to 30.3. - su 2.4.
  Hintaluokka:
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Helsingin Messukeskus


  Hotelli lähellä Helsingin Messukeskus

  Original Sokos Hotel Tripla

  800 metriä Helsingin Messukeskukselta

  Hotelli lähellä Tripla kauppakeskus
  ORIGINAL SOKOS HOTEL TRIPLA

  Scandic Pasila

  950 metriä Helsingin Messukeskukselta (450 metriä Triplan kauppakeskukselta)

  Hotelli lähellä Triplan kauppakeskusta
  Scandic Pasila on hotelli lähellä Triplan kauppakeskusta.

  Scandic Pasila on hotelli lähellä Helsingin Messukeskusta. Moderni hotelli sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä myös Pasilan rautatieasemalta, kauppakeskus Triplan läheisyydessä. Modernit huoneet, rento kortteliravintola ja kätevät pysäköintimahdollisuudet myös omalla autolla kulkevalle.

  Lue lisää Scandichotels.fi

  Helsingin Messukeskus KOHOKOHTIA

  to 30.3. - su 2.4. Kevätmessut 2023Helsingin Messukeskus
  to 30.3. - su 2.4. Lähiruoka & luomu 2023Helsingin Messukeskus
  to 30.3. - su 2.4. OutdoorExpo 2023Helsingin Messukeskus
  pe 31.3. - su 2.4. Golf 2023Helsingin Messukeskus
  pe 14.4. - su 16.4. Lapsimessut 2023Helsingin Messukeskus
  la 15.4. - su 16.4. Lemmikkimessut 2023Helsingin Messukeskus
  pe 21.4. - la 13.5. GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  pe 21.4.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  la 22.4.14:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  la 22.4.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  to 27.4.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  pe 28.4.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  la 29.4.14:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  la 29.4.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  to 4.5.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  pe 5.5.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  la 6.5.14:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  la 6.5.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  to 11.5.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  pe 12.5.19:00 GREASE-musikaaliHelsingin Messukeskus
  1 2


  Matkailutapahtumat, elämykset ja huvit