Joonas Haavisto Trio – Jazz’n’Jam

  32
  Joonas Haavisto Trio - Keikat Helsingissä

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  Joonas Haavisto Trio – Jazz'n'Jam
  ti 31.5. 19:00
  Malmitalo | Ala-Malmin tori 1, Helsinki | iCal

  Joonas Haavisto Trio takaa kauniita melodioita ja jazzia, joka saa vaikutteita jazzperinteen lisäksi niin klassisesta musiikista kuin hiphopistakin.

  Pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto on yksi mielenkiintoisimmista pohjoismaisista jazzpianisteista. Hän on esiintynyt merkittävillä festivaaleilla sekä klubeilla ympäri maailmaa. Joonas sai arvostetun Steinway Artist -tittelin ensimmäisenä suomalaisena jazzpianistina vuonna 2017. Steinwayn rosteriin kuuluvat muun muassa Keith Jarrett, Brad Mehldau ja Ahmad Jamal.

  Haavisto on keikkaillut yli 15 vuoden ajan Joonas Haavisto Trion kanssa. Triossa soittavat Joonas Haavisto (piano), Antti Lötjönen (basso) sekä Joonas Riippa (rummut). Ohjelmisto muodostuu pitkälti Haaviston sävellyksistä, joissa kauniit melodiat, pitkät kaaret sekä vapaammat jaksot tasapainottavat toisiaan. Vaikutteita on kuultavissa jazzperinteen lisäksi niin klassisesta musiikista kuin hiphopistakin.

  Yhtye on esiintynyt muun muassa Royal Concert Hallissa Nottinghamissa, Pariisin Jazzcolors Festivaalilla, Jazzaheadissa Bremenissä, Les Boréales Festivaalilla Caenissa sekä Pori Jazzeilla. Trio on julkaissut neljä albumia ja saavuttanut suosiota erityisesti Japanissa, missä he ovat tehneet konserttisalikiertueita sekä esiintyneet legendaarisella Tokyo Jazz Festivaalilla. Trion viimeisin levy Offshore julkaistiin saksalaisen Membran-levy-yhtiön toimesta vuonna 2019.

  Haavisto on säveltänyt musiikkia erilaisille kokoonpanoille soolopianosta big bandeihin ja kamariorkestereihin. Haavisto sävelsi ja soitti kappaleen Toast elokuvaan Hymyilevä Mies, joka voitti Cannesin Un Certain Regard -sarjan ja oli Suomen virallinen Oscar-ehdokas vuonna 2016.

  Haavisto on soittanut myös kamariorkestereiden solistina. Viimeisin kiinnitys hänellä oli Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina vuonna 2020, jolloin hän kantaesitti Mikko Pellisen Borderlines-teoksen pianolle ja kamariorkesterille.

  ”Joonas Haavisto is one of the most talented pianists of his generation.” – Der Spiegel


  Tapahtuma


  Joonas Haavisto Trio – Jazz’n’Jam [TAPAHTUMA MENNYT]
  Päivä: ti 31.5.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 13 Lippu.fi


  Tapahtumapaikka


  Malmitalo
  Ala-Malmin tori 1
  Helsinki

  Ala-Malmin tori 1
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä


  Malmitalo KOHOKOHTIA

  Jazz

  to 27.10.19:00 Eva Vikman & Premium Jazz Experience – 1950- ja 60-lukujen jazziskelmääMalmitalo

  Jazz-, blues-, roots- ja etnomusiikkitapahtumien kohokohtia.

  Erikoissivut:
  Jazz Helsinki
  Jazz Tampere


  RSS