Jäikö joku alle?

Valokuva © Alejandro Lorenzo
ti 14.11.
19:00
Kapsäkki | Hämeentie 68, Helsinki | iCal

Kapsäkin lavalla nähdään marraskuussa hulvaton kabaree arjen kommelluksista ja selviytymisstrategioista. Jäikö joku alle? -esitys antaa humoristisen kuvan yhteiskunnasta, jossa kansalainen haparoi turvaverkon reunoilla vaarassa lipsahtaa reunan yli.

Huumorilla ja lempeällä katseella kabareen kirjava hahmogalleria ottaa kantaa pienyrittäjien arkeen, jatkuviin yt-neuvotteluihin, mindfullness-villityksiin, ruuhkavuosiin, vanhuuteen ja moniin muihin arjen solmukohtiin.

Käsikirjoitus: Paula Noronen ja työryhmä | Ohjaus: Minna Koskela |Musiikki: Jukka Nylund, Jussi Tuurna ja Anna-Mari Kähärä | Esiintyjät: Minna Kivelä, Ilkka Merivaara, Jukka Nylund, Reetta Ristimäki | Kesto: 1 h 45 min (sis. väliajan)

Valokuva © Alejandro Lorenzo


Tapahtuma


Jäikö joku alle?
Päivä: ti 14.11.
Aika: 19:00
Hintaluokka: 30,50/26,50 € Lippu.fi
Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


TapahtumapaikkaKapsäkki
Kapsäkki

Hämeentie 68
Helsinki
Hotellit läheisyydessä Hakaniemi

Kartta latautuu...

Elokuvateatterina aiemmin tunnetun Allotrian ravintolanäyttämöllä on tuotettu viime vuosina musiikkitapahtumia. Bistrohenkinen Allotria on myös ruokapaikka. Rakennuksen historia luo yhteyden 1950-luvun suomalaisen designin kulta-aikaan, jota on kunnioitettu myös sisustuksessa. Ravintola isoine erkkeri-ikkunoineen elävöittää Vallilan katukuvaa

Allotrian tunnelmassa on totuttu kuulemaan monipuolista musiikkiohjelmaa. Perjantai- ja lauantai-illoille painottuva klubiohjelmisto ulottaa jazzista maailmanmusiikin kautta kabareehen. Klubeilla nähdään säännöllisesti musiikkialan virtuoottisia konkareita sekä uusia nousevia kykyjä.

Samassa talossa toimiva Kapsäkki on taiteilijoiden muodostama osuuskunta, joka on palkittu aiemmin mm. Onnimanni -palkinnolla (2002), Yle:n Vuoden musiikkiteko palkinnolla (2004), Kordelinin palkinnolla (2010) ja Helsingin kulttuurilautakunnan kunniamaininnalla (2009).

Kapsäkin jäsenistö koostuu musiikki- ja teatterialan ammattilaisista. Jäseniä osuuskunnassa on 35, mutta palkkalistoilla on vuosittain n. 150 taidealojen freelanceria, seitsemän kuukausipalkkaisen työntekijän lisäksi. Kapsäkki onkin merkittävä työllistäjä taidealalla. Kapsäkin jäseniä ovat mm. Pianisti Iiro Rantala, oopperalaulaja Juha Kotilainen sekä näyttelijät Paavo Kerosuo ja Maria Ylipää. Teatterinjohtajana toimii laulaja Reetta Ristimäki.

Vuonna 2000 perustettu Kapsäkki Osuuskunta perustettiin tarpeesta luoda omintakeista laadukasta suomalaista musiikkiteatteria yhdistämällä tasapainoisesti musiikin ja teatterin freelance-ammattilaisten voimat. Kapsäkin tuotannon kulmakivi ovat kotimaiset kantaesitykset, joista suuri osa on suunnattu lapsille ja koko perheelle. Kapsäkki tunnetaan ennen kaikkea musiikkiteatterin uudistajana ja edelläkävijänä. Kapsäkki on toiminut Helsingin Vallilassa omissa ravintolanäyttämön ja teatteritilan käsittävissä tiloissaan syksystä 2009 lähtien. Kiertuetoiminnan jatkuminen mahdollistaa näyttämöteosten sekä konserttiohjelmien levittämisen kautta maan.

Hotellit läheisyydessä
Scandic Paasi
Cumulus Hakaniemi
Ravintolat läheisyydessä
Hilpeä Hauki | Olutravintola
Tuk Tuk | Thaimaalainen ravintola

Metrolla tapahtumaan
Kapsäkkin on 250 metriä Sörnäisten metroasemalta koiliseen


Kaukoliikenteen linja-autoasemalta tapahtumaan
Kampin linja-auto-asemalta 3,8 km Kapsäkille. Suositeltava jatkoyhteys metrolla tai raitiovaunulla.


Rautatieasemalta tapahtumapaikalle
Rautatieasemalta n. 3 km Kapsäkille. Suositeltava jatkoyhteys metrolla tai raitiovaunulla.


Raitiovaunulla tai paikallisbussilla tapahtumaan
Raitiovaunut 7A ja 7B pysähtyvät ravintolan edustalla, 6 ja 8. Sörnäisten metroaseman jälkeen. Katso raitiovaunujen ja bussien reitit ja kaikki aikataulut: www.hsl.fi

 

KOHOKOHTIA

  • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan