Homo Secundus – Sekundaihminen

  ke 6.5.
  19:00
  Koko Teatteri | Hämeentie 3, Helsinki | iCal

  Puhe-, tanssi- ja laulunäytelmä Homo Secundus – Sekundaihminen on yhteiskunnallinen rakkausnäytelmä köyhille ja rikkaille.

  Homo Secunduksen ehdoton vahvuus on yhteistyö, joka laajenee tematiikasta ikäjakaumaan sekä erilaisiin ruumiisiin. Homo Secunduksen utopian voi nähdä myös yhtenäistävänä satuna ihmisestä. Rakkaus ei kuulu vain hyville tai huonoille ihmisille vaan kaihtaa lokerot. Se eheyttää sillä lämmöllä, jolla elävät ihmiset meille sadun kertovat.

  ★★★★ Maria Säkö, Helsingin Sanomat

  Teoksen ovat käsikirjoittaneet palkittu näytelmäkirjailija, esiintyjä ja muusikko Miko Kivinen sekä kuvataiteilija, teatteriohjaaja ja kirjailija Teemu Mäki, joka vastaa myös ohjauksesta. Homo Secunduksen tuottavat yhteistyössä Teatteri Telakka, Tanssiteatteri Minimi ja Tanssiteatteri Tsuumi.

  Tekijöiden ja yhteistyöteatterien taiteellinen monipuolisuus näkyy Homo Secunduksessa kautta linjan. Muun muassa showksi luonnehditussa esityksessä puheteatteri yhdistyy tanssiin, esitystä varten sävellettyyn kokeelliseen musiikkiin sekä lauluun. Tarinan päähenkilö on rikas, menestynyt muotisuunnittelija Piia (Tanjalotta Räikkä), jonka mielikuvitukselliset luomukset takaavat sen, että lavalla nähdään myös yllättäviä visuaalisia ratkaisuja.

  Keskushenkilö Piian lisäksi esitys rakentuu vahvasti Kivisen esittämän Kuolio-hahmon ympärille, joka esittää myös kaikki esityksen laulut. Kuolio on trikooasuun pukeutuva yhteiskunnallinen supersankari ja liikunnallinen filosofi, joka seikkailee Homo Secunduksessa sekä kertojana että nuorisotyöttömän roolissa. Kivisen mukana jo toistakymmentä vuotta kulkenut Kuolio on muun esitys- ja äänitaiteen lisäksi tehnyt aiemmin sekä Kuolio-musikaalin että Miehen Kuolema-näytelmän.

  Räikän ja Kivisen lisäksi lavalla nähdään Riikka Puumalainen (tanssija, Tanssiteatteri Minimin taiteellinen johtaja), Salla Korja-Paloniemi (tanssija, Tanssiteatteri Tsuumin toiminnanjohtaja ja yksi perustajajäsenistä), sekä näyttelijä Marja Myllylä, jolle Homo Secundus on hänen uransa 50-vuotistaiteilijajuhlanäytelmä.

  Esityksen nimi Homo Secundus tulee sanaleikistä, joka tarkoittaa sekä sekundaihmistä, toisen luokan kansalaista, että uutta, ihmisen jälkeen tulevaa parempaa versiota ihmisestä. Homo Secundus onkin ennen kaikkea näytelmä ihmisarvosta, sen puuttumisesta ja tarpeesta. Se on yhteiskunnallinen rakkausnäytelmä köyhille, rikkaille, eläimille ja kasveille.

  Esityksen ikäsuositus on 13 v.

   


  Tapahtuma


  Homo Secundus – Sekundaihminen
  Päivä: ke 6.5.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 29,50 €

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Koko Teatteri
  Hämeentie 3
  Helsinki

  Hämeentie 3
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan