Helsingin juhlaviikot 2023

  8910
  Helsingin Juhlaviikot 2022 RSO esiintyy tapahtumassa rauhan puolesta.
  RSO:n konsertit Helsingissä.

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  to 17.8. - su 3.9.
  Huvila-teltta | Eläintarhantie 8, Helsinki | iCal

  Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä.

  Vuonna 2023 Helsingin juhlaviikot järjestetään 17.8.–3.9.

  Juhlaviikot aloittavan Taiteiden yön kärkitapauksena koetaan kolmessa Helsingin puistossa soivat konsertit. Klassisen musiikin ohjelma vahvistuu useilla konserteilla, mm. Kaija Saariahon ja Verneri Pohjolan yhteistyön synnyttämä trumpettikonsertto saa kantaesityksensä. Huvilanranta on avoin yleisölle yli viiden viikon ajan, ja Huvilan konserttisarjan avaa Yeboyah ystävineen.

  Huvilanranta tuo Tokoinrantaan vaihtuvan ravintolavalikoiman ja maksutonta ohjelmaa

  Festivaalin liput Ticketmaster.fi

  KOHOKOHTIA

  Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri ja Suomen kansallisoopperan orkesteri konsertoivat Juhlaviikoilla. Myös Víkingur Ólafsson ja O/Modernt nähdään Helsingin juhlaviikoilla.

  RSO Klassisen musiikin konsertit Helsingissä
  RSO Klassisen musiikin konsertit Helsingissä

  Helsingin festivaalikesän huipentumana koettavan Helsingin juhlaviikkojen ensimmäinen osa klassisen musiikin ja esittävän taiteen ohjelmistosta on nyt julki. Festivaalin ohjelmistoon on vahvistunut nyt pianovisiönääri Víkingur Ólafssonin ja O/Modernt Chamber Orchestran konsertti.

  Klassisen musiikin ohjelmaa tähdittää ylistetty pianisti Víkingur Ólafsson. Viimeisimmän levynsä From Afar lokakuussa julkaissut islantilaistaiteilija on kerännyt kiitosta erityisesti teknisestä suvereeniudestaan, omaperäisestä tyylistään ja harvinaislaatuisesta taidostaan valita resitaaliperinteestä poikkeavaa, omalle taiteilijuudelleen erityisen hyvin sopivaa ohjelmistoa. Helsingin Musiikkitalossa 20.8. koettavassa konsertissa kuullaan Ólafssonin tulkinta pianokirjallisuuden monumenttina tunnetuista Johann Sebastian Bachin Goldberg-muunnelmista.

  Juhlaviikkojen klassisen musiikin ohjelmaa vahvistaa myös ruotsalaisen O/Modernt -kamariorkesterin konsertti. O/ Modernt on niittänyt mainetta ja kunniaa eklektisellä ja seikkailunhaluisella ohjelmistollaan. Musiikkitalossa 1.9. kuultavan konsertin ohjelmisto sisältääkin Arvo Pärtin, Josquin Desprezin ja Iánnis Xenákisin ohella popmuusikko Stingin sävellyksiä Marzi Nymanin sovituksina.

  Jo aiemmin on julkistettu Nicholas Collonin johtaman Aurora-orkesterin konsertti, josta nautitaan Musiikkitalolla 29.8. Visuaalisessa konsertissa Igor Stravinskyn ikoninen Kevätuhri esitetään täysin ulkomuistista. Vuonna 1913 ensiesitetty Kevätuhri on inspiroinut kymmenittäin monitaiteellisia tuotantoja kuluneen vuosisadan aikana. Konsertin ensimmäisellä puoliajalla koetaan orkesterin ja Collonin tavaramerkiksi muodostunut innostava teosesittely, joka toimii ikään kuin elävänä käsiohjelmana illan ohjelmaan.


  Tapahtumat > Festivaalit


  Helsingin juhlaviikot 2023
  to 17.8. - su 3.9.
  Hintaluokka: Useita lipunhintoja Ticketmaster.fi
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Huvila-teltta


  Huvila-teltta KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan


 • Lisää samanlaisia tapahtumia:
  FESTIVAALIT TAMPERE | FESTIVAALIT HELSINKI
  Festivaalit ja isoja tapahtumia, kansainvälisiä artisteja sekä kovia suomalaisia nimiä. Kohokohtia Tampereella ja Helsingissä.