Giuseppe Verdi: Aida

  pe 26.4.
  19:00
  Kansallisooppera | Helsinginkatu 58, Helsinki | iCal

  Egyptiläisaihe innoitti säveltäjämestari Giuseppe Verdin luomaan loistokasta musiikkia. Aida on kokeneen mestarin työtä jatäynnä tarttuvia aiheita. Musiikin teemat nappaavat katsojan tunteet tiukasti otteeseensa. Juhlamarssi raikuvine trumpetteineen on oopperakirjallisuuden sytyttävimpiä kohtauksia. Ei ihme, että Aidan musiikki kulkee aikojen halki.

  Rakkaus Aidaan saa sotapäällikkö Radamesin pettämään maansa. Rakastavaiset saavat toisensa vasta kuolemassa.

  Aida on kirjaimellisesti ajaton oopperaklassikko. Sen musiikki puhuttelee kuulijoita vuodesta toiseen ja tarinan yhteiskunnalliset teemat ovat nähtävissä läpi historian. Kansallisoopperan kiitetyssä toteutuksessa on viitteitä niin faaraoiden aikaan kuin nykymaailman konflikteihin. Aida muistetaan näyttävistä tapahtumista ja suurista joukkokohtauksista, mutta kaikessa mahtavuudessaan se on myös intiimi kuvaus kielletystä rakkaudesta.


  Tapahtuma


  Giuseppe Verdi: Aida
  Päivä: pe 26.4.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 15-109 €

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Kansallisooppera
  Kansallisooppera
  Helsinginkatu 58
  Helsinki

  Helsinginkatu 58
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kamppi


  RAVINTOLAVINKKI LÄHEISYYDESSÄ

  Ravintola Lyon tarjoaa korkeatasoisia, ranskalaisen keittiön perinteisiin pohjaavia, skandinaavisiin vivahteisiin yhdisteltyjä makuelämyksiä Mannerheimintiellä, Helgingin Töölössä, monien museoiden ja tapahtumapaikkojen keskiössä. Sijainti suoraan Oopperataloa vastapäätä tekee Lyonista erinomaisen valinnan ooppera- ja balettiyleisölle ennen tai jälkeen esitysten.

  Ennen ja jälkeen oopperan ehtii hyvin nauttia esimerkiksi 3 tai 4 ruokalajin Keittiömestarin menun.

  ONLINE VARAUSTIEDUSTELU

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan