Etno-Espa 2021

  138
  Etno-Espa-2021
  Mertsi Lindgren ja Lapua-Uusi-Guinea (kuvassa) nähdään Etno-Espassa festivaalin päätöspäivänä torstaina 12.8.

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  ma 2.8. - ke 18.8.
  Kuudes linja | Hämeentie 13, Helsinki | iCal

  Uuteen suomalaiseen kansanmusiikkiin ja maailmanmusiikkiin keskittyvä ilmaiskonserttisarja toteutetaan tänä kesänä 2.-12.8.2021.

  Viimevuotiseen tapaan tapahtumaympäristössä noudatetaan erityisjärjestelyjä, joilla taataan yleisön ja esiintyjien turvallisuus. Tapahtuman avaavat 2.8. Aili Järvelä yhtyeineen sekä Niillas Holmberg. Ohjelmistossa painottuvat tänä vuonna muun muassa erilaiset juuret ja muusikkoidentiteetit.

  Herkkua tarjoillaan kulttuurinnälkäisille kymmenen päivän ajan Helsingin keskustassa. Ohjelmistossa kuuluu monipuolisesti, mitä kaikkea voi syntyä suomalaisesta perinteestä, moninaisista juurista sekä uudemmista ja etäisemmistä vaikutteista.

  Aili Järvelä

  Tapahtuman avajaisissa 2.8. kuullaan kansanmusiikkiin kasvaneen Aili Järvelän näkemyksellistä folkkia ja Niillas Holmbergin kiehtovaa joikua ja runonlausuntaa, päätöspäivänä Mertsi Lindgrenin etnoiskelmää, ja välissä esimerkiksi mosambikilaissyntyisen Chico Matadan tanssijalkaa vipattavaa yhtyettä (4.8.) ja The Mystic Revelation of Teppo Repon (11.8.) omintakeista groovea.

  Jokaisena arkipäivänä kuullaan kaksi huippuluokan konserttia klo 16.00 ja 18.15, ja lapsille on omistettu tuttuun tapaan lauantai, jolloin esiintyvät huippusuosittu Mimmit-yhtye (klo 16) ja Isa & Pauanne (klo 14), jonka muodostavat Pikku Kakkosen Seikkailukoneesta tuttu Isa-Eerika Lehto ja Etno-Emma-palkittu Pauanne.

  Etno-Espa ry on halunnut tänä vuonna tuoda muusikoiden ääntä kuuluviin myös tekstien muodossa. Tapahtuman verkkosivuilla julkaistaan viikoittain suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi tekstit, joissa muusikot pohtivat muusikkoidentiteettiään ja kulunutta vuotta ammattinsa näkökulmasta. Johanna JuholanSuvi OskalanMertsi Lindgrenin ja Marouf Majidin tekstit julkaistaan suomeksi myös loppukesästä ilmestyvässä tapahtumaesitteessä.

  Erilaiset identiteetit ovat keskeinen teema myös tämänvuotisessa ohjelmistossa. Lavalla nähdään useita muusikoita, joiden juuret ovat osin tai kokonaan Suomen ulkopuolella, ja monessa tapauksessa tämä kuuluu myös musiikissa. Suomalais-ranskalaisen Sarah Palun (5.8.) kantele kohtaa elektronisia äänimaisemia, suomalais-bulgarialainen Anna Dantchev luotsaa genrerajoja ylittävää DANTCHEV:DOMAIN:ia (9.8.), tsekkiläissyntyinen Barbora Xu (10.8.) soittaa sekä kiinalaista gutzhengia että kanteletta, ja meksikolaiseen Son Jarocho -musiikkiperinteeseen nojaavan Jaranas del Norte -yhtyeen (11.8.)  jäsenillä on juuria viidessä eri maassa.

  Espan lavaa hallinnoiva Savoy-teatteri on luonut Espan lavan toimintaa koskevat yleiset turvallisuusohjeet, ja tapahtuma toteutettiin turvallisesti myös elokuussa 2020. Yleisöalue on rajattu, ja penkit ja seisomapaikat on sijoitettu turvavälein. Yleisölle suositellaan maskin käyttöä. Erityisjärjestelyjen vuoksi myös konserttiaikatauluihin on tehty muutoksia ja tänä vuonna konsertit alkavat klo 16.00 ja klo 18.15. Turvallisuusohjeita päivitetään ja ne saattavat muuttua kulloistenkin viranomaisohjeiden ja määräysten mukaisesti. Yleisön toivotaan tutustuvan turvaohjeisiin tapahtuman kotisivuilta (www.etno-espa.fi) ennen konserttiin saapumista.

  Etno-Espan koko ohjelma ja tarkemmat artistiesittelyt ovat luettavissa tapahtuman kotisivuilla (www.etno-espa.fi).

  Ohjelma

  MA 2.8.

  klo 16.00 Aili Järvelä
  klo 18.15 Niillas Holmberg

  TI 3.8.

  klo 16.00 Maari Kallberg ja Ilona Korhonen Alkukalevala – Sammon ryöstö  Konsertin tarjoaa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä
  klo 18.15 Rönsy & Felis-kvartetti 

  KE 4.8.

  klo 16.00 Mari Kalkun Konsertin tarjoaa Viro-instituutti
  klo 18.15 Chico Matada Group

  Luomu Duo

  TO 5.8.

  klo 16.00 Sarah Palu
  klo 18.15 Luomuduo

  PE 6.8.

  klo 16.00 Aoide
  klo 18.15 Ostrobothnia Jazz Sextet Konsertin tarjoaa SLS/Finlands svenska folkmusikinstitut 

  LA 7.8. Lasten lauantai / Children’s Saturday

  klo 14.00 Isa & Pauanne
  klo 16.00 Mimmit
  Päivässä mukana Konserttikeskus

  MA 9.8.

  klo 16.00 Seaside Sounds from Finland Konsertin tarjoaa Martin Wegelius-instituutti / Wegelius Folkmusik-Lirarna 
  klo 18.15 DANTCHEV:DOMAIN

  TI 10.8.

  klo 16.00 Vilma Jää
  klo 18.15 Barbora Xu

  KE 11.8.

  klo 16.00 Jaranas del Norte Konsertin tarjoaa Maailman musiikin keskus
  klo 18.15 The Mystic Revelation Of Teppo Repo

  TO 12.8.

  klo 16.00 Mertsi Lindgren
  klo 18.15 Lapua-Uusi-Guinea

  Etno-Espa-2021
  Mertsi Lindgren ja Lapua-Uusi-Guinea (kuvassa) nähdään Etno-Espassa festivaalin päätöspäivänä torstaina 12.8.


  Tapahtumat > Festivaalit


  Etno-Espa 2021
  ma 2.8. - ke 18.8.
  16:00
  Hintaluokka: vapaa pääsy
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Kuudes linja
  Hämeentie 13
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä


  Kuudes linja KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan