Ernest Thompson: Kultalampi

  344
  Helsingin Kaupunginteatteri – Kultalampi – Kuvassa Heidi Herala, Juhani Laitala ja Kuura Rossi – Kuva Robert Seger
  Helsingin Kaupunginteatteri – Kultalampi – Kuvassa Heidi Herala, Juhani Laitala ja Kuura Rossi – Kuva Robert Seger

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  la 10.12.
  Helsingin Kaupunginteatteri, Arena-näyttämö | Hämeentie 2, Helsinki | iCal

  Maailmanmenestystään vuosikymmenestä toiseen jatkanut Ernest Thompsonin Kultalampi-näytelmää esitetään Helsingin kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä.

  Näytelmä sai ensi-iltansa Broadwaylla 1979 ja oli huikea menestys. Näytelmää on sen jälkeen esitetty eri puolilla maailmaa. Kultalammesta tehtiin elokuva vuonna 1981, päärooleissa Henry Fonda, Katharine Hepburn ja Jane Fonda. Elokuvasta tuli yleisön rakastama klassikko. Se sai kolme Oscaria ja kolme Golden Globea sekä Bafta-palkinnon.

  syyskuuta. Haikean ja koskettavan kuvauksen perheestä, pitkästä parisuhteesta ja kaiken katoavaisuudesta ohjaa Tuomo Aitta, ja päärooleissa nähdään Heidi Herala ja Juhani Laitala.

  TARINA: Norman ja Ethel ovat jälleen tulleet huvilalleen Kultalammelle kesän viettoon. Kaikki on melkein kuin ennenkin, Norman on oma kiukkuinen itsensä, mutta hänen muistinsa on alkanut reistailla ja kykynsä iloita elämästä heiketä. Ethel pyörittää arkea ja yrittää pitää kaiken ennallaan. Vaikka heidän rakkautensa on syvää ja he ovat toistensa parhaita ystäviä, Ethel tuntee olevansa kykenemätön auttamaan sisätiloihin sulkeutunutta miestään. Niinpä tämä 48. yhteinen kesä Kultalammella on täynnä erityistä haikeutta ja luopumisen tunnelmaa.

  Pariskunnan tytär saapuu miesystävänsä kanssa Kultalammelle juhlistamaan Normanin 80-vuotispäiviä. Vaikka isän ja tyttären välillä on hankausta, Norman ja Ethel lupaavat ottaa tyttärensä uuden puolison 13-vuotiaan pojan kesäksi luokseen. Nyt kesä ja Normanin koko elämä ottavat uuden suunnan, kun kalastusvälineet kaivetaan esiin ja lähdetään pojan kanssa yhdessä järvelle.

  Kultalampi on haikea ja koskettava kuvaus perheestä, pitkästä parisuhteesta, väistämättömän muutoksen ja kaiken katoavaisuuden kohtaamisesta ja lopulta hyväksymisestä. Kun menneisyys on eletty eikä tulevaisuus tarjoa laajoja näköaloja, on kuikan huuto järvimaisemassa ja kahden ihmisen harvinainen kyky aidosti jakaa iloja ja suruja keskenään erityisen merkittävää.

  Ensi-ilta Arena-näyttämöllä 8.9.2022


  Tapahtumat > Teatteri ja tanssi


  Ernest Thompson: Kultalampi
  la 10.12.
  13:00
  Hintaluokka: Peruslippu 44 €
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Helsingin Kaupunginteatteri, Arena-näyttämö
  Hämeentie 2
  Helsinki

  MUISTA VARATA PÖYTÄ! Ethän missaa parasta ravintolaa tapahtumapaikalla tai sen läheisyydessä.
  Helsingin Kaupunginteatteri, Arena-näyttämö KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan


 • Lisää samanlaisia tapahtumia:
  TEATTERIT TAMPERE | TEATTERIT HELSINKI | TEATTERIT OULU | TEATTERIT HÄMEENLINNA
  Suomen teatterikaupungit ja niiden teatteriesitykset