Dalindèo: Dark Money

  186
  Suomalaisen jazzin kärkinimiin jo 2000-luvun alusta kuulunut, ilmiömäinen Dalindèo - Esikoislevynsä Open Scenes Ricky-Tick Recordsille vuonna 2007 julkaissut Dalindèo tunnetaan yhtenä suomalaisen 2000-luvun jazzin kärkiyhtyeenä. Kitaristi-säveltäjä Valtteri Pöyhösen johtama helsinkiläissekstetti on kerännyt mainetta tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteitä kunnioittavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Dalindèon musiikille ominaista on tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat. Helsinki-jazzin edelläkävijä, Jazz-Emmalla palkittu Dalindèo on tehnyt tinkimätöntä työtä yli 10 vuoden ajan eri musiikkilajien yhdistäjänä. Yhtye nousi keväällä 2013 ilmestyneellä Kallio-levyllään vuoden jazztapaukseksi. Albumi on vuoden aikana saavuttanut yleisön ja kriitikoiden suosion sekä 13. sijan Suomen virallisella albumilistalla. Menestyslevy vie bändin soundia jazzista surf-kitaroihin, Balkan-melodiikkaan ja 1950-luvun Suomi-iskelmään. Kuvaaja: Miikka Pirinen.

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  la 29.10.
  G Livelab | Yrjönkatu 3, Helsinki | iCal

  Rakastettu jazzkombo Dalindèo saapuu lokakuussa esiintymään G Livelab Helsinkiin ja ilta pitää sisällään materiaalia kokoonpanon tuoreimmalta Dark Money -albumilta.

  Kantaaottavan ja elokuvallisia äänimaisemia sisältävän albumin musiikillisina esikuvina ovat toimineet muun muassa Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio ja Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz. Henkisesti Dark Money on sukua 1960-luvun poliittiselle jazzmusiikille.


  Tapahtumat > Jazz


  Dalindèo: Dark Money
  la 29.10.
  20:00
  Hintaluokka: 30
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  G Livelab


  Muusikkojen liiton omistuksessa oleva G Livelab on musiikkiklubi, joka keskittyy laadukkaan musiikkielämyksen tarjoamiseen ja mielenkiintoisten artistien esittelemiseen. Helsingissä niin G Livelabin äänentoistoa, kokonaisvaltaista musiikkikokemusta kuin esiintyjäskaalaakin on kehuttu vuolaasti.

  Huippuluokan äänentoisto ja viihtyisää ilmapiiriä luova moderni design tarjoavat mainiot olosuhteet kansainvälisten ja kotimaisten kärkiartistien keikoille.

  Ei myöskään sovi unohtaa pieteetillä kuratoitua käsityöläisoluiden valikoimaa eikä upeita cocktaileja ja mocktaileja.

  Katso myös G Livelab Tampere

  Hotelli lähellä G Livelab Helsinkiä

  Hotelli Marski by Sandic on palkittu, elämää sykkivä kaupunkihotelli suomalaisella twistillä Helsingin keskustan sydämessä.
  Lue lisää: scandichotels.fi

  G Livelab KOHOKOHTIA

  la 10.12.20:00 Joose Keskitalo & The Mystic Revelation of Teppo Repo + Faarao Pirttikangas & NubialaisetG Livelab
  to 15.12.19:00 Color Dolor – Blurry Things -jäähyväiskeikkaG Livelab
  la 17.12.20:00 KauriinmetsästäjätG Livelab
  ma 19.12.19:00 Klasariklubi joulutunnelmissa: Mari PaloG Livelab
  ke 28.12.19:00 Iiro Rantala & Stadin Stuff: Uuden vuoden groovetG Livelab
  la 1.4.21:00 Ylva HaruG Livelab