Antti Lahti & työryhmä: Tanssikielto

  Antti Lahti & työryhmä: Tanssikielto
  ke 30.9.
  19:00
  Aleksanterin teatteri | Bulevardi 23-27, Helsinki | iCal

  Aleksanterin teatterissa nähdään esitys kieltämisen kulttuurista ja manifesti kansalaisten oikeudesta tanssia vapaasti missä haluavat, milloin haluavat ja miten haluavat.

  Sisäasiainministeriön päätöksellä Suomesta kiellettiin tanssiminen julkisissa tilaisuuksissa joulukuussa 1939. Sen pelättiin rappeuttavan moraalia, laskevan taistelutahtoa ja lisäävän päihteiden käyttöä. Tanssimista ei kuitenkaan voitu estää ja parhaat juhlat painuivat maan alle, pois virkavallan silmistä.

  Pimennettyjen ikkunoiden takana hikoiltiin musiikin pauhatessa, valmiina pakenemaan gramofoni kainalossa. Poliisilla oli tarvittaessa lupa turvautua voimakeinoihin. Historia tuntee kaksi tapausta, joissa luoti osuu kuolettavasti pakenevaan tanssijaan. Edelleen meitä valvotaan. Kenet hyväksytään sisään, mikä on sallittua ja milloin juhlat pitää lopettaa…

  Siksi underground elää ja voi hyvin. Jos tanssiminen on rikos, meidät saa pidättää. Nämä ovat vuosisadan parhaimmat juhlat ja kaikki ovat tervetulleita! Ohjaus: Antti Lahti Käsikirjoitus ja koreografia: Antti Lahti ja työryhmä Äänisuunnittelu: Antti Puumalainen Puvustus: Taina Natunen Lavastus: Sari Paljakka Valosuunnittelu: Juho Itkonen Esiintyjät: Tuomas Juntunen, Sampo Kerola, Salla Korja-Paloniemi (Tanssiteatteri Tsuumi) Noomi Forslund, Anni Horsmanheimo, Riikka Puumalainen (Tanssiteatteri Minimi) Sari Harju, Mika Juusela (Kuopion kaupunginteatteri)


  Tapahtuma


  Antti Lahti & työryhmä: Tanssikielto
  Päivä: ke 30.9.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 35 / 25 € Ticketmaster.fi


  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Aleksanterin teatteri
  Aleksanterin teatteri
  Bulevardi 23-27
  Helsinki

  Bulevardi 23-27
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Punavuori


  LIPUT ALEKSANTERIN TEATTERIN ESITYKSIIN

  KOHOKOHTIA