Anton Tšehov: Kirsikkatarha

  to 11.4.
  19:00
  Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö | Eläintarhantie 5, Helsinki | iCal

  Kaupunginteatterin Suuren näyttämön kevätkauden avaa HKT:n ohjaajaksi kiinnitetyn Lauri Maijalan raikas tulkinta Anton Tšehovin Kirsikkatarhasta.

  Vanhan aateliskartanon tilanomistajatar, Ranevskaja, palaa vuosia kestäneeltä ulkomaanmatkaltaan kotiin. Vastassa ovat palvelusväen, sukulaisten ja tuttavien lisäksi perheen vaiettu tragedia sekä mittavat taloudelliset vaikeudet, joiden ratkaisemiseksi kauppias Lopahin esittää taloa ympäröivän kirsikkatarhan hakkaamista ja alueen myymistä huvilatonteiksi. Menneen tilalle on jokaisen löydettävä uusi suunta elämälleen.

  Rooleissa nähdään mm. Heidi Herala (Ranevskaja), Tommi Eronen, Sonja Kuittinen, Emilia Sinisalo, Kari Mattila, Chike Ohanwe, Jouko Klemettilä, Aino Seppo, Petrus Kähkönen, Sanna Majuri, Seppo Maijala, Heikki Ranta ja Unto Nuora. Lavalla nähdään myös nelihenkinen jousikvartetti, jolle musiikin on säveltänyt mm. Stratovarius-yhtyeestä tuttu Lauri Porra.

  Anton Tšehovin viimeiseksi jäänyt näytelmä Kirsikkatarha on kertomus perheestä jota on kohdannut vaiettu tragedia, nostalgiasta ja sen tuhoisuudesta, kaipuusta jonnekin mitä ei koskaan ole ollutkaan, salatuista unelmista, orjista ja herroista, opportunismista ja idealismista. Ja niin kuin aina elämässä lopulta, vaikka sitä ei itselleen myöntäisikään, rakkaudesta.


  Tapahtuma


  Anton Tšehov: Kirsikkatarha
  Päivä: to 11.4.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 20 € - 45 € Lippu.fi

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö
  Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö
  Eläintarhantie 5
  Helsinki

  Eläintarhantie 5
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kallio


  Suuri näyttämö on mieleenpainuva elämys jo puitteidensa ansiosta. Salissa on 923 paikkaa ja 600 neliön kokoinen näyttämö pyöröineen tekevät katsomiskokemuksesta ikimuistoisen. Näyttämötekniikka sekä valo- ja äänijärjestelmät ovat kansainvälistä huipputasoa.

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan