Sirkus Finlandia

to 28.9. - su 29.10.

Kaisaniemi | Kaisaniemi, Helsinki | iCal

 

Taianomainen sirkuksen tunnelma täyttää jälleen sirkusteltan Helsingin Kaisaniemessä syyskuun lopusta alkaen. Esityksiä nähdään 28.9.-29.10. Suurin suomalainen sirkus juhlistaa vuoden 2017 näytäntökaudella 100-vuotiasta Suomea.

Lippuja sirkukseen saa Ticketmasterista.

Viime vuonna vietettiin maailman suurimman suomalaisen sirkuksen 40-vuotista taivalta, tänä vuonna juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea viihdyttävällä ja jännittävällä parituntisella esityksellä huipputaiteilijoiden kanssa.

Sirkuksessa nähdään tänä vuonna myös kolme suomalaista nuorta taiteilijaa, jotka ovat valmistuneet vastikään koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta. He ovat trapetsitaiteilija Ada Forsberg, jalkajonglööraaja Pipsa Ilpala ja korkeuksissa taituroiva huimapää Victor Huusko.

Ohjelman juontaa Sebastian (Seppo Tauriainen), joka on tuttu mies Sirkus Finlandian aikaisemmiltakin vuosilta mm. klovnina ja vatsastapuhujana. Monipuolinen taiteilija on esiintynyt eri puolilla maailmaa.

Sirkus Finlandian edustamaan perinteiseen sirkukseen kuuluvat klovnit, jongleerausesitykset, eläinnumerot ja akrobaatit.

Taiteilijoita ympäri maailman

Vuoden 2017 taiteilijakaarti on taas värikkään kansainvälinen.

– Näemme naisklovni Michelle Musserin, joka esiintyi meillä viimeksi pari vuotta sitten, ja oli erittäin pidetty. Nyt on luvassa taas uudet kujeet ja temput. Venäläissyntyinen Joulia Tchakanova esiintyy laamojen ja afgaanivinttikoirien kanssa. Tämä taituri esiintyi meillä viimeksi kuusi vuotta sitten, sirkustirehtööri Calle Junior kertoo.

Big Bandin lisäksi mukana ovat tsekkiläiseen sirkussukuun kuuluva, vauhdikkaan ja näyttävän jonglöörauksen osaava Mario Berousek. Hän voitti tänä vuonna Pronssinen klovni -palkinnon Monte Carlon sirkusfestivaaleilla. Espanjalaistyylisen kouluratsastusnumeron esittää kouluttajamestari Ignat Ignatov. Akrobatiataituruudesta vastaa kahdeksanhenkinen Troupe Puje Mongoliasta.

Brasilialainen The Diorios tarjoaa vaarallisia ja vauhdikkaita tilanteita ajamalla samaan aikaan jopa viidellä moottoripyörällä teräsverkkopallossa, jossa tila käy varsin ahtaaksi.

Sirkustaide on kovaa työtä

Sirkuksen ystäville tarjotaan jokavuotiseen tapaan uusi ohjelma. Kiertueen ensi-ilta oli Karjaalla lauantaina 8. huhtikuuta.. Viime vuonna uusitun, nelikerroksisen kerrostalon korkuisen teltan suojiin mahtuu 1 200 katsojaa. Viime vuonna yleisöä oli mukavasti noin 230 000, joten sirkus on edelleen suomalaisten suosiossa. Useiden kymmenien kuorma-autojen, perä- ja asuntovaunujen sekä asuntoautojen värikäs karavaani kulkee Suomessa kauden aikana lähes 10 000 kilometriä Karjaalta Ivaloon palaten kauden päätteeksi taas Helsinkiin. Näytöksiä on noin 250 lokakuun loppuun mennessä.

Sirkustaiteen tekeminen on kovaa työtä. Sirkuselämää ja toimintaa leimaa jatkuva muutos, vaikka perusrakenne pysyykin ennallaan.

– Jokainen vuosi on hyppy tuntemattomaan. Aina jännittää, miten näytös muotoutuu ja miten kaikista saadaan irti paras osaaminen, Calle Jr kertoo. Kovalla harjoittelulla lahjakkaiden esiintyjien taituruus saadaan näyttämään jopa hämmästyttävän helpolta.

Sirkus Finlandia työllistää ympärivuotisesti kymmenkunta ihmistä, kiertuekuukausina määrä nousee noin sataan. Mukana on lähes parikymmentä eri kansallisuutta. suojiin.

 

40-vuotis-juhlavuosi toi uuden sirkusteltan Italiasta ja modernin näyttämötekniikan

Sirkus Finlandia hankki viime vuonna juhlavuotensa kunniaksi uuden komean sirkusteltan Italiasta. Lisäksi yritys on investoinut näyttämötekniikkaan. Valaistus ja äänentoisto uusittiin muutamia vuosia sitten. Myös sirkuskaravaanissa kulkevaa kalustoa on uudistettu, sillä tien päälle ei sovi jäädä. Sirkus Finlandia kiertää maata noin 50:llä erilaisella ajoneuvoyhdistelmällä. Sirkuskaravaani kulkee Suomessa kauden aikana lähes 8.000 kilometriä etelästä pohjoiseen.

Näyttävässä ja värikkäässä sirkuskaravaanissa kulkee orkesteri mukaan lukien noin 30 sirkustaiteilijaa. Heidän lisäkseen sirkuksessa työskentelee noin 70 henkilöä. Kulttuurien rajat ylittävässä sirkusjoukossa on edustettuna lähes parikymmentä kansallisuutta.

Näytöksen kesto on n. 2 tuntia sis. väliajan.

Liput ja aikataulut Ticketmaster 21-36 €


Tapahtuma


Sirkus Finlandia
Päivä: to 28.9. - su 29.10.
Aika:
Hintaluokka: 21-36 € Ticketmaster.fi
Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


TapahtumapaikkaKaisaniemi
Kaisaniemi
Helsinki

Kaisaniemi
Helsinki
Hotellit läheisyydessä

Kartta latautuu...

KOHOKOHTIA

  • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan