Keinu: Aino Venna ja Ilona Jäntti, nykysirkusta

  Keinu: Aino Venna ja Ilona Jäntti, nykysirkusta
  to 19.11.
  19:00
  caisa | Kaikukatu 4, Helsinki | iCal

  Rentoutus keinujen liikkeessä − muusikko Aino Vennan ja sirkustaiteilija Ilona Jäntin uusi teos on omistettu parasympaattiselle hermostolle

  Aino Vennan ja Ilona Jäntin uusi teos Keinu luo yleisölle mahdollisuuden vapauttaa mieli hetkeksi arjen kiireestä. Kulttuurikeskus Caisassa 19.11. ensi-iltansa saavassa esityksessä unenomainen musiikki yhdistyy ilma-akrobatian keinujen hypnoottiseen heiluriliikkeeseen.

  Moniaistillinen Keinu luo Caisan teatterisaliin meditatiivisen, intiimin tunnelman ja esityksen tarkoituksena on tarjota katsojalle hypnoottinen hengähdys kaoottisesta ulkomaailmasta. Ilona Jäntin välineenä toimivat kaikille lapsuudesta tutut köysistä ja lankuista valmistetut keinut, jotka roikkuvat katosta ilma-akrobatian inspiraationa. Aino Vennan musiikki on unenomaista ja vapaasti vaeltavaa.

  ”Halusimme tehdä helposti saavutettavan esityksen, jonka äärellä kuka tahansa voi rentoutua, antaa ajatusten lentää ja vaikka tarpeen tullen nukahtaa turvallisessa ja meditatiivisessa ympäristössä”, kertovat tekijät.

  ”Kun aloimme rakentaa esitystä, keskityimme erityisesti keinujen hypnoottiseen heiluriliikkeeseen, joka on meille kaikille tavalla tai toisella tuttu lapsuudesta. Olemme inspiroituneet siihen pisteeseen, että suunnitteilla on kokonainen trilogia keinujen ympärille. Toinen osa nähdään vuoden päästä syksyllä Espoon modernin taiteen museossa ja trilogia päättyy kesällä 2022 prahalaiseen Luka -lähiöön toteutettavaan yhteisölliseen teokseen.”

  Jäntti & Venna on sirkustaiteilija-koreografi Ilona Jäntin ja säveltäjä-solisti Aino Vennan muodostama duo, jonka teoksissa lokaatiot ja tilalähtöisyys luovat uusia ulottuvuuksia sirkusta ja musiikkia yhdistäviin esityksiin. Jäntti & Venna ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2015 ja esiintyneet siitä lähtien ympäri Eurooppaa.

  Aino Venna on säveltäjä ja solisti, jolla on laaja kokemuspohja poikkitaiteellisesta työskentelystä koti- ja ulkomailla, erityisesti Ranskassa. Hänen teoksensa käsittelevät usein valon ja varjon taitekohtia ja ihmisen pientä, mutta herkkää roolia kosmoksessa. Vennan työskentelyn painopiste on 2021 julkaistavan uuden levyn tuotannon lisäksi nykysirkuksen, esitystaiteen ja avoimen kaupunkikulttuurin parissa.

  Suomi-palkittu Ilona Jäntti on ilma-akrobatiaan erikoistunut sirkustaiteilija ja koreografi, joka on jo kahden vuosikymmenen ajan tutkinut lajinsa välineitä, konventioita ja tilan käyttöä. Hän on yksi helsinkiläisen Ilmatila-ryhmän perustajajäsenistä, lisäksi hän tekee tiiviisti yhteistyötä mm. panamalaisen La Tribu Performance -ryhmän kanssa. Hän työskentelee usein tilalähtöisesti ja lähestyy ilma-akrobatiaa liikkeen, visuaalisuuden ja kosketuksen kautta

  Keinu on toteutettu yhteistyössä Näkövammaisten Kulttuuripalvelu Ry:n kanssa. 24. ja 25.11. esitykset kuvailutulkataan. Kuvailutulkkaus pyrkii välittämään teatteriesityksen teoksen sanallisesti niin, että sokea tai heikkonäköinen henkilö voi päästä osalliseksi kokemuksesta yhdenvertaisesti näkevien kanssa.

  Kuvassa: 

  Aino Vennan ja Ilona Jäntin Keinu-teos on ensimmäinen osa keinujen ympärille suunnitellusta trilogiasta. Kuva: Ulla Kokki.

  Kesto: 60 minuuttia
  Liput: 10/6 €

  Esitykset:
  to 19.11. klo 19 (ensi-ilta)
  pe 20.11. klo 19
  la 21.11. klo 19
  su 22.11. klo 15

  ti 24.11. klo 19
  ke 25.11. klo 19
  to 26.11. klo 19

  Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki
  www.caisa.fi


  Tapahtuma


  Keinu: Aino Venna ja Ilona Jäntti, nykysirkusta
  Päivä: to 19.11.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 10/6€

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  caisa
  Kaikukatu 4
  Helsinki

  Kaikukatu 4
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kamppi


  1996 perustettu Caisa on kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisan toimintaan kuuluvat esitykset, erilaiset tapahtumat ja taidenäyttelyt sekä taideopetus. Caisan tiloja on mahdollista myös vuokrata.

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan