Uunituore Makeamestari Simo Pietarinen (vas.) tuulettaa. Voittaja sai rahapalkinnon lisäksi kolmipäiväisen suklaakoulutuksen Valrhonan koulutuskeskukseen, Ranskaan. .Kuva: Otto Helkama / Food Camp Finland

Food Camp Finlandin ja Arlan järjestämässä kilpailussa Suomen ensimmäiseksi Makeamestariksi valittiin Simo Pietarinen Helsingin Ravintola Demosta. Voittaja sai palkinnoksi 4 000 € sekä kolmipäiväisen suklaakoulutuksen Valrhonan koulutuskeskukseen, Ranskaan.

Kovatasoisessa kilpailussa Makeamestari 2018 -tittelistä kisasivat kahdeksan keittiöalan huippuammattilaista eri puolelta Suomea. Kilpailussa tuli toiseksi Piero Silvani Helsingin Ravintola Askista, kolmanneksi Eija Kuningas Lappeenrannasta ja neljänneksi Ville Korpi Turun Ravintola Ludusta.

Finaalissa ensimmäisenä kilpailutehtävänä oli valmistaa kolme kakkua ja toisena kilpailutehtävänä oli valmistettava kuusi kappaletta ravintolajälkiruokia.

”Kilpailun voiton ratkaisi tasapainoinen, siisti ja huolellinen työ”, kertoo Makeamestari 2018 -kilpailun päätuomari Pekka Terävä.

Kilpailun puheenjohtajana toimi Pastry Works Oy:n ja Gagu-brändin omistaja Jarmo Laitinen, joka on Suomen tunnetuimpia jälkiruokamestareita. Muut tuomariston jäsenet olivat: ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä (Ravintola Olo, Olo Garden & Bar, Emo ja Gösta), kondiittorimestari Susanna Suhonen (Ekberg), Culinary Expert Brian Hallin Pedersen, (Arla Global Foodservice), Michelin-palkittu keittiömestari ja luova johtaja Jari Vesivalo, (Ravintola Olo), Food Inspirations Manager Pekka Kettunen (Kespro), liiketoimintajohtaja Nina Harlin (Mediatalo Keskisuomalainen) sekä Pastry Chef / Demonstrator Stéphanie Vastel (Sosa Ingredients Company).

Makeamestari 2018 -kilpailun yhteistyökumppanit ovat: Arla, Food Camp Finland, Kespro, Easyfairs, Suomen Sokeri, Myllyn Paras, Valrhona, Medanta, Electrolux ja Aromi-lehti.