Matti Jämsén, Kuvat: Manne Stenros
Matti Jämsén, Kuvat: Manne Stenros

G.W. Sundmansin keittiöpäällikkö ja Suomen tuore Bocuse d’Or -kilpailuedustaja Matti Jämsén aloitti harjoitusjakson maailman arvostetuinta kokkikilpailua varten. G.W. Sundmansin Bocuse d’Or -menussa asiakkaat voivat nyt tutustua kilpailua varten suunniteltuihin annoksiin.

G.W. Sundmans kattaa 16.9.-1.11. Matti Jämsénin suunnitteleman Bocuse d’Or -teemaisen neljän ruokalajin menun. Menun pääruoka-annoksissa ja ruokalajien välissä tarjottavissa yllätyksissä Bocuse d’Or korostuu etenkin näyttävyydessä. G.W. Sundmansin saleissa on myös muita yllätyksiä menua nauttiville asiakkaille.

Bocuse d’Or kilpailun Euroopan karsinta järjestetään Tukholmassa 7.-8.5.2014 ja varsinainen harjoittelujakso sitä varten käynnistyi syyskuun alussa.

Royal Ravintolat on taannut maailmanmestaruutta tavoittelevalle Jämsénille ja hänen assistentilleen Antti Lukkarille mahdollisuuden kokopäiväiseen ammattimaiseen harjoitteluun ja toimii näin yhtenä kilpailutiimin tärkeimmistä tukijoista.

”Bocuse d’Or -menuhyn suunnittelemamme lämpimät kala- ja liha-annokset on mietitty astetta muita annoksiamme haastavimmiksi. On silti mahdollista toteuttaa ne myös ravintolassa, ei ainoastaan ainutkertaisessa kilpailutilanteessa”, Jämsén kertoo.

Tukholman karsinnan pakollisista raaka-aineista voi esittää vain arvailuja, mutta Jämsén korostaa visuaalisen suunnittelun merkitystä: ”Rakennan annosten visuaalisen ilmeen omassa mielessäni ennen kuin edes tiedän mitä raaka-aineita tulen niihin käyttämään.” Kyky hahmottaa valmis visuaalinen lopputulos etukäteen onkin Jämsénin mielestä yksi kilpailukokin tärkeimpiä ominaisuuksia ja työkaluja.

Wine Spectatorin Best of Award of Excellence 2013 –palkitulta viinilistalta on nostettu itävaltalaisen Pfafflin viinitalon Grüner Veltliner ja Pinot Noir täydentämään Bocuse d’Or –menun ruokalajeja. Pfafflin perheen sukutila eteläisen Weinviertelin alueella kuuluu kansainvälisten tuottajien ykköskaartiin ja esitellään nyt Suomessa ensimmäistä kertaa. Menun viinipaketti on toteutettu yhteistyössä Heino Juomat Oy:n kanssa.