Käsintehdyt pieni

Suklaafestivaalit keräävät Wanhaan Satamaan maan parhaat suklaabrändit ja artesaanisuklaataiturit, suklaan seuralaiset ja sen rakastajat. Tapahtumassa pääsee maistelemaan ja tutustumaan tähän vuonna 1847 keksittyyn maailmanmenestykseen. Tarjottimella on suklaan koko kirjo, elämyksiä, tietoutta ja tarjouksia.

Suklaanäytös vuoden 2012 Suklaafestivaaleilla.

Suklaafestivaalit tuo esiin sen kaiken mihin kaakaopapu jatkokäsiteltynä voi taipua. Tapahtumassa voi osallistua suklaatastingeihin, viinillä tai ilman, sekä maistaa kaakaon reitin pavusta käsin tehdyksi praliiniksi asti. Kotikokit voivat hakea näytöslavalta käytännön vinkkejä suklaapatukoiden, raakasuklaan ja tummasuklaapraliinien valmistukseen. Suomen Baristayhdistys opastaa puolestaan kahvin ystäviä espresson ja maitovaahdon valmistamisessa, esittelee erilaisia kahvinsuodatusmenetelmiä suodatinkahvia sekä kertoo cold drip -menetelmästä.

Tapahtumassa on myös tarjolla tietoa suklaan koko tuotantoketjusta kestävästä ja eettisestä kaakaon viljelystä valmiisiin tuotteisiin asti. Seminaaripuhujina tapahtumassa ovat ghanalaisilla kaakaoviljelmillä työskennellyt Emmanuel Yakah, Reilun Kaupan kaupallinen johtaja Riikka Karppinen sekä Lindtin suklaiden myynnistä Suomessa vastaava Max Stenbäck. Uutuutena on raakasuklaa & superfood -sali ja oma salinsa on myös arteesaanisuklaille. Raakasuklaasta saa lisätietoa ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan seminaaripuheenvuorosta, joka pitää sisällään tietoa suklaan alkuperäisestä raaka-aineesta, sen terveyshyödyistä sekä moninaisista käyttötavoista.

Tapahtuma on avoinna lauantaina 8.11. klo 10-18
Pääsyliput ennakkoon Tiketistä alk. 11.50€, ovelta 13 € / 7-17 -vuotiaat ennakkoon alk. 6.50€, ovelta 8€ / alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Tastingeistä mahdollinen lisäveloitus.
Wanha Satama, Pikku Satamakatu 3-5, 00161 Helsinki

Suklaafestivaalit