pelle-miljoona2

Helsingin Sataman järjestämät Stadin Silakkamarkkinat alkavat sunnuntaina 5.10. Kauppatorilla. Markkinoilla sunnuntaina esiintyv’ Pelle Miljoona nousee lavalle klo 14.

silakkamarkkinat

Tänä vuonna markkinoilla kalastajaveneitä on 19 ja mökeissä kalaa myy 19 kalastajaa.

Perinteisesti silakkamarkkinoiden paras myyntipaikka ”ykköspaikka” on Kolera-altaan Kauppatorin puoleinen kulmaus. Sen voitti tänä vuonna Åkerfelts fisk, Sipoosta.

Avajaissunnuntai tarjoaa Sami Garamin ja Janne Pekkalan johdolla kokkausnäytöksiä, musiikkiesityksiä, kauneimman kalastajaveneen valinnan, kalankäsittelyjä ja silakkasoudun puhtaamman Itämeren puolesta.

Ravintola Strömari

Helsinkiläiset ravintolakoulut Perho ja Stadin ammattiopisto tarjoavat oppilaiden valmistamaa lähiruokaa Kauppahallin viereisessä Strömari -ravintolassa koko markkinaviikon ajan. Ravintolateltassa voi myös tutustua Suomenlahti 2014 -näyttelyyn.

Maisteluraati

Päivän lopuksi klo 16.00 arvovaltainen raati palkitsee Vuoden maustekalan ja Vuoden silakkayllätyksen. Raati kokoontuuavajaispäivänä klo 12–16 Virka Galleriassa (Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13). Yleisö on tervetullut seuraamaan raadin työskentelyä.

Silakkamarkkinat ovat avoinna 5.- 11.10. sunnuntaista perjantaihin klo 7-19 ja lauantaina klo 7-15. Silakkamarkkinat on Helsingin vanhin tapahtuma, markkinat on järjestetty jo vuodesta 1743.