Vinkki! Varaa hotelli ajoissa: Hotellit lähellä Hietaniemen uimarantaa

metallica-hietaniemessa-keikat

Eurooppaa kiertävä Sonisphere Festival rantautuu Helsingin Hietaniemen uimarannalle Helatorstaita edeltävänä keskiviikkona 28. toukokuuta. Yksipäiväisen rock-festivaalin pääesiintyjänä nähdään Metallica, joka soittaa By Request -kiertueellaan faniensa äänestämiä toivekappaleita.

Muut esiintyjät ovat Slayer, Danzig, Mastodon, Ghost ja Gojira. Sonisphere Festivalin lipunmyynti on käynnissä Lippupalvelussa.


glo-hotel-art-helsinkiMAINOSVINKKI! Varaa hotelli ajoissa: Hotellit lähellä Hietaniemen uimarantaa


Aikataulu:

Tapahtuma-alue on avoinna klo 14-24.
Klo 14 avataan portit ja aloitetaan turvatarkastukset. Ravintolat ja myyntipisteet aukeavat. Ensimmäinen yhtye Gojira aloittaa noin klo 14.50 ja illan päättävä Metallica nousee lavalle noin klo 21. Soittoajat:

n. klo 14.50 Gojira (FRA)
n. klo 15.40 Ghost (SWE)
n. klo 16.30 Mastodon (USA)
n. klo 18 Danzig (USA)
n. klo 19.30 Slayer (USA)
n. klo 21 Metallica (USA)

Annetut soittoajat ovat arvioituja ja saattavat muuttua. Aikataulu kannattaa vielä tarkistaa festaripäivänä Sonispheren nettisivuilta.

Sonisphere Festivalin ravintola-alueet, ruokamyyntipisteet, artistien kiertuetuotemyyntipisteet ja festarisauna ovat avoinna koko festivaalialueen aukiolon ajan.

Kymmeniä tuhansia ihmisiä rannalle keräävään tapahtumaan kannattaa saapua ajoissa. Musiikin, ruoan ja juoman lisäksi alueelta löytyy monenlaista toimintaa, esimerkiksi festarisuosikki sumopaini, huippuvalokuvaaja Ross Halfinin valokuvanäyttely ja Kai Hahdon johdolla pidettävä rumpu-battle. Hyvissä ajoin saapumalla välttää myös parhaiten turvatarkastuksiin mahdollisesti muodostuvat jonot.

Kartat:

Festivaalialueeseen voi tutustua etukäteen festivaalin nettisivuilla: lähialueet ja festarin aluekartta.

Saapuminen ja poistuminen / liikennejärjestelyt:

Festivaalialueelle saavutaan Hietaniemenkatua pitkin. Suosittelemme varaamaan aikaa ja juhlamieltä sekä saapumaan Hietsuun kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Porteilla tehtäviin turvatarkastuksiin saattaa muodostua jonoja.

Kampin metroasemalta on vain vähän yli kilometrin kävelymatka rannalle, ja ratikalla pääsee vielä lähemmäksi. Joukkoliikennettä suosimalla välttyy myös ruuhka- ja pysäköintihuolilta. VR varautuu festivaaliin lisäämällä jonkin verran lisäkalustoa ja esimerkiksi Lahden suuntaan palaajille on järjestetty ylimääräinen Z-junavuoro, jonka lähtee Rautatieasemalta 29.5. klo 00.41. HSL varautuu vuorostaan lisäämällä jonkin verran vuoroja ja kalustoa, esimerkiksi 2X-tunnuksella kulkee ylimääräinen raitiovaunulinja reitillä Ooppera – Kamppi – Rautatieasema – Kauppatori tapahtumapäivänä klo 23.10 – 1.00, vuoroväli on 6-7 minuuttia. Metro kulkee tapahtumapäivänä kaksi tuntia normaalia pidempään viikonloppuaikataulun mukaisesti. Bussilinja 24 jättää Hietaniemen uimarannan kiepin ajamatta 26.-29.5. ja ajaa suoraan Mechelininkatua. HSL:n Reittiopasta www.reittiopas.fi kannattaa hyödyntää sopivan reitin suunnittelussa.

Pyöräilijöille on varattu parkkialue läheltä festivaalin pääporttia Hietaniemenkadulla. Omalla autolla ei kannata saapua, sillä tapahtuman yhteydessä ei ole pysäköintiä. Pysäköintitilaa Hietsussa on rajoitettu myös festivaalin koko rakentamisen ja purkamisen aikana 21.-30.5. Pysäköintikieltoalueet on merkitty asianmukaisin kyltein.

Festarialueen läpi kulkeva tie, ns. Hietsun kieppi, suljetaan tapahtumapäivää edeltävänä tiistaina 27.5. liikenteeltä ja avataan festivaalialueen purkamisen yhteydessä torstai-iltana 29.5. Ympäröiville teille on odotettavissa jo festivaalia edeltävinä päivinä paljon rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi. Tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon Hietaniemessä olevien liikeyritysten, hautausmaiden ja seurojen työntekijöiden, asiakkaiden ja vierailijoiden liikkuminen ja huoltoajo.

Yleisön varusteet:

Aurinkoisella kelillä tärkeitä ovat päähine, aurinkolasit ja aurinkovoide. Hietaniemen ranta saattaa olla tuulinen, joten suosittelemme varustautumaan pitkähihaisella paidalla tai takilla. Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä kehotetaan tarvittaessa varustautumaan sadeasuin. Suosittelemme myös hyviä, säänmukaisia jalkineita, joilla jaksaa tallata sekä rantahietikolla, asfaltilla että nurmikolla festaripäivän ajan.

Myyntipisteissä asioimisen nopeuttamiseksi suosittelemme ottamaan mukaan käteistä rahaa. Festivaalin baarialueilla käyvät myös yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Järjestelmäkameroiden, videokameoiden ja nauhureiden, retkikalusteiden, grillien, lemmikkieläinten, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden  sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen tapahtumaan ja sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty. Mukaan voi ottaa enintään 0,5 litran avaamattoman muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon. Suosittelemme kuulosuojaimia, joita voi myös ostaa festarialueelta. Alueelta löytyy myös maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen.

Järjestelyt:

Festivaalialueelta löytyy SPR:n ensiapupiste, vesipiste ja runsaasti vessoja. Alueelta voi ostaa kuulosuojaimia. Pääportin yhteydessä on maksullinen tavarasäilytys. Ikäraja Sonisphere Festivalille on 5 vuotta. Alle 14-vuotiaat vain täysi-ikäisen huoltajan seurassa. Jokainen alueelle tulija tarvitsee oman lipun. Osa festivaalialueesta on rajattu anniskelualueiksi. Festivaalialueelta löytyy infopiste, josta voi kysellä löytötavaroiden perään.

Esteetön festivaali:

Tapahtuman esteettömyydestä löytyy lisätietoa festivaalin nettisivuilta.

Sonispheren viralliset jatkot:

Juhlat jatkuvat festivaalialueen sulkeuduttua The Circuksessa. Lisätiedot virallisista jatkobileistä ja muista oheistapahtumista täällä.

Liput:

Sonispheren liput ovat myynnissä Lippupalvelussa. Liput palvelumaksuineen alkaen 93,50 euroa Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600 10 800 (1,96€/min + pvm) ja netistä www.lippupalvelu.fi

Lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin, vaan niillä pääse alueelle vain kerran sisään.

Tiedustelut Rock Royalty ja Priority-paketeista Events Clubista www.eventsclub.fi