Momentin Restaurants ja Tanskalainen Voileipä Oy aloittivat yhteistyön jo vuonna 2017 järjestämällä Kalaravintoloissa Smørre & Bisse Tasting tapahtumia. Yhteistyö saa nyt jatkoa uuden Smørre meets Bisse Brunssi -kiertueen kautta, joka aloitetaan Janoisesta Lohesta lauantaina 25.1.

Brunssitapahtumasarja alkaa Janoisesta Lohesta, joka on lämminhenkinen olutravintola Linnankoskenkadun ja Topeliuksenkadun kulmassa. Kuvaaja Laura Hujanen.

Tammikuusta kesäkuuhun herkullinen brunssi järjestetään kerran kuukaudessa yhdessä Kalaravintolassa vuorollaan. Brunsseilla tarjotaan perinteisiä tanskalaisia Smørrebrødejä, joille on valittu makupareiksi sopivat oluet. Jokaisella brunssilla on tarjolla kolme vaihtuvaa makuparia. Tapahtumapäiviksi on valittu lauantait ja brunssia on saatavilla klo 14-16.

– Tanskalainen Smørrebrød kulttuuri on muodostunut jo 1800- luvun loppupuolella. Perinteisen Smørrebrødin määritelmä on laadukkaat raaka-aineet, visuaalisesti kaunis ulkonäkö ja Smørren päälle laitettavien ainesosien runsaus. Tanskassa Smørrejen kanssa on perinteisesti nautittu hyviä oluita. Brunsseilla haluamme tarjota kuluttajille herkullisia makuyhdistelmiä ja näin kunnioittaa tanskalaista perinnettä ja historiaa, kertovat Smørrebrød Ambassador Aimo Lindgren ja Momentin Restaurantsin Concept Lead Daniel Wallenius.

Lue lisää Kalaravintoloista: kalaravintolat.fi

Aikataulu

la 25.01 Ravintola Janoinen Lohi

la 29.02 Ravintola Punavuoren Ahven

la 14.03 Ravintola Leijuva Lahna

la 18.04 Ravintola Kaunis Kampela

la 16.05 Ravintola Hilpeä Hauki

la 06.06 Ravintola Janoinen Lohi

Täältä niitä saa, aitoja tanskalaisia leipiä, jo vuodesta 1964, tietää asiakaskin.

Tanskalainen Voileipä Oy on vuonna 1964 Helsingin Töölöseen perustettu aitoihin tanskalaisiin Smørrebrødeihin erikoistunut ravintola. Ravintolassa valmistetaan kaikki tuotteet parhaista raaka-aineista, aidoilla tanskalaisilla resepteillä omassa keittiössä. Helsingin Töölössä, Cygnaeuksenkadulta löytyvä voileipäbaari on varmasti yksi Helsingin pienimmistä ravintoloista.

Lue lisää tanskalaisista voileivistä: smorrepuoti.com