Juhlallisen sato- ja rapukauden palan painikkeeksi voi nauttia upeista Saksan Silvanereista, joko ravintolassa nauttien tai kotona kokaten.

Tampereella ravintolat Gastropub Tuulensuu, Tampella, Henriks ja Winebridge, Turussa maineikas Ludu sekä Helsingissä kotoisa Zinnkeller tarjoavat parasta pöytään laadukkaiden Silvaner-viinien kumppaniksi. Star Wines -palkinnolla juuri saaneessa Winebridgessä järjestetään myös Silvaner-tasting asiantuntevan viinipastori Juha Rantalan vetämänä.

Silvaneria on viljelty Saksassa runsaat 360 vuotta ja maailmanlaajuisesti Saksa on sen suurin tuottaja noin 5 % viininviljelyksellään. Saksan 13 laatuviinialueesta Franken ja Rheinhessen ovat merkittäviä Silvaner-tuottajia.

Silvaner-viikko: Tampellan menu & viinit