boris-kozlov

Kahdesti Grammy-palkittu jazzbasisti Boris Kozlov saapuu Sibis Alumni Big Bandin vieraaksi Helsingin Musiikkitaloon. Charles Mingusin tuotannosta koostuva konsertti järjestetään 9.10.2014.

Venäläissyntyinen Boris Kozlov toimii kolmen jazzmuusikko Charles Mingusin nimeä kantavan jazzorkesterin taiteellisena johtajana, basistina sekä sovittajana. Hän on työskennellyt myös sellaisten jazzin suurnimien kanssa kuin Michael Brecker, John Blake, Ray Barretto’s ’New World Spirit’, Lew Tabackin, David Kikoski, Alex Sipiagin ja Jean-Michel Pilc.

Charles Mingus (1922-1979) oli yhdysvaltalainen jazzbasisti, säveltäjä, orkesterinjohtaja ja pianisti. Jazzyhtye Mingus Dynasty perustettiin vuonna 1979, heti Mingusin kuoleman jälkeen. Kokoonpanossa oli mukana monia Charles Mingusin levyillä mukana olleita muusikoita. muusikoita, ja kokoonpano nimettiin vuonna 1959 tehdyn Mingus Dynasty -albumin mukaan. Vuodesta 1988 yhtye alkoi toimia myös big band -muodossa, ja vuodesta 1991 alkaen Mingus Big Band on esiintynyt viikoittain New Yorkissa. Tällä hetkellä toimii kolme Charles Mingusin mukaan nimettyä kokoonpanoa; Mingus Dynasty, Mingus Big Band ja Mingus Orchestra.

Sibis Alumni Big Band on jazzorkesteri, joka koostuu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian entisistä jazzmusiikin opiskelijoista. Orkesteri esiintyy säännöllisesti muutaman kerran vuodessa vaihtelevalla kokoonpanolla ja sitä johtamaan kutsutaan jazzkentän ajankohtaisimpia kotimaisia ja kansainvälisiä nimiä.

 

Sibis Alumni Big Band feat. Boris Kozlov plays Charles Mingus
9.10.klo 19.00 Black Box, Musiikkitalo
Liput: 17,50/11,50/6,50 (Lippupalvelu)
15/10/5 € (Musiikkitalo)

Alumni Big Band:
Saksofonit: Petri Puolitaival, Teemu Takanen, Manuel Dunkel, Jussi Kannaste, Mikko Innanen
Pasuunat: Kasperi Sarikoski,
Juha Kortehisto,
Mikko Marttila
Trumpetit: Teemu Mattsson, Jukka Eskola, Tero Saarti
Piano: Aki Rissanen
Rummut: Joonas Riippa

Basso ja orkesterinjohto: Boris Kozlov

 Tapahtuman kotisivut

http://www.musiikkitalo.fi/fi/tapahtuma/sibis-alumni-big-band-feat-boris-kozlov-plays-charles-mingus