Saksalainen riesling on jo pitkään ollut suuressa suosiossa sekä meillä Suomessa että kansainvälisessa gastronomisessa maailmassa. Helsinkiläiset viiniravintolat osallistuvat nyt jo 13. kertaa viiniviikoille.

Riesling-viikot Helsingin ravintoloissaRavintoloissa kevään herkut esillä

Viikoilla on tarjolla suussa sulavia aterioita yhdistettyinä upeisiin rieslingeihin, mutta myös muita raikkaita saksalaisia viinejä. Saksalaiset Rieslingit sopivat kuin nakutettu kevään herkkujen, kuten parsa- ja kala-aterioiden tai aasialaisten ruokien kumppaniksi. Suosiota kasvattavat myös Weiss- ja Grauburgunderit sekä Silvaner, joka on perinteisesti ollut saksalaisten parsaviini. Saksalaiset hieman kevyemmät punaiset kuten pehmeä Spätburgunder, eli Pinot Noir, tai Lemberger, sopivat punaista vaihtoehtoa hamuavalle. Tiedossa on siis oikea makunautintojen kavalkadi.

Pääkaupunkiseutu:

Espoo: Villa Lilla

Helsinki: B.B. Badger & Co, Bierhaus München, Bistro Bryk, Burger & Wine, Emo, Grape Wine Bar, Kosmos, Maestro 51 (Hotel Mestari), Penélope, Ravintola Kuu, Ravintola Nokka, Ravintola Zinnkeller, Restaurant Gaijin, Tenho Restobar, Tislaamo – Distillery Bar, Vinkkeli sekä kaupungin 4 Sushibar&Wine -ravintolaa. (20 ravintolaa)

Vantaa: Deluxe Burger & Pizza

Saksalaiset punaviinit olivat vielä kymmenisen vuotta sitten suomalaiselle kuluttajalle vieraita. Tuskin enää, sillä Saksan viinitiedotus on tehnyt hyvää työtä viiniensä eteen ja tapahtumasta on syntynyt hieno perinne, jota voisi nostaa yhdeksi Suomen suurimmaksi ravintolatapahtumaksi.

Kampanjaan osallistuu vuonna 2023 60 suomalaista huippuravintolaa ja viinibaaria MELKEIN 20 paikkakunnalta.

www.saksanviinitiedotus.fi

Riesling-viikot Tampereella

[22.5–4.6.] Riesling & Co -viikot 2023 Tampereella