riesling-viikot-tampereella

Riesling-viikot HelsingissäSaksalainen riesling on jo pitkään ollut suuressa suosiossa sekä meillä Suomessa että kansainvälisessa gastronomisessa maailmassa. Helsinkiläiset viiniravintolat osallistuvat jo neljättä kertaa kyseisille viiniviikoille, joilla siemaillaan viileän vaalean rieslingin lisäksi tänä vuonna myös punaista ja pidettyä spätburgunderia.

Emon sommelier Toni Yksjärvi tietää monta syytä, miksi sinun kannattaa tulla tutustumaan upeisiin saksalaisiin laatuviineihin. Kuva: Emo.
Emon sommelier Toni Yksjärvi tietää monta syytä, miksi sinun kannattaa tulla tutustumaan upeisiin saksalaisiin laatuviineihin. Kuva: Emo.

Helsingissä osallistuvat ja teemaa toteuttavat  Carelia, Zinnkeller, Grotesk WineBar, Latva ja AitoUusina ravintoloina mukana ovat  Sinne, Gastrobar Emo ja Nokka.

Saksan Viinitiedotus järjestää  jo viidennen kerran perinteeksi muodostuneet teemaviikot. Viikot ovat tosin laajentuneet käsittämään myös Saksan toisen herkun, punaisen Spätburgunderin eli saksalaiset pinot noir -viinit riesling-viinien rinnalle. Tänä vuonna mukana on ravintoloita viidestä kaupungista Tampereen lisäksi: Helsingistä, Turusta, Jyväskylästä, Kuopiosta sekä uutena tulokkaana Lahdesta.

Saksalaiset punaviinit ovat tähän mennessä olleet suomalaiselle kuluttajalle vieraita. Nyt aika on kuitenkin nyt kypsä esitellä spätburgunder-viini, josta on hohkattu jo pitkään. Nykyiset makusuuntaukset ja skandinaavinen keittiö ovat oiva partneri kyseiselle viinille, ja teemaviikoille osallistuvien ravintoloiden puolelta teeman laajennus on toivotettu tervetulleeksi. Monella ravintolalla on myös omaa viinituontia.

Ravintolat tarjoavat valkoisen rieslingin ja punaisen spätburgunderin ympärille rakennettuja makunautintoja kukin omaan konseptiinsa parhaiten sopivalla tavalla. Kampanjan aikana ravintoloissa on muun muassa rakennettu keväisiä erikoismenuja viinien kera, ja monet tarjoavat erikoisuuksia oman maahantuontinsa kautta. Ravintoloissa tarjotaan myös erilaisia tastingeja ja leikkimielisiä kilpailuja. Luvassa on lisäksi saksalaisten viinitilallisten vierailuja. Esimerkiksi ravintola C hemmottelee herkkusuita Pfaltzin alueen Karl Schaeferin juomilla tastingeineen ja illallisineen.

Viiniviikot 6 eri kaupungissa ja 31 eri ravintolassa ympäri Suomea

Turun alueelta kampanjaan osallistuvat viiniravintolat Tintå ja Viinille sekä ravintolat Smör, E.Ekblom ja Pinella sekä Naantalista ravintola Le Soleil. Turun uusia tulokkaita ovat Mami ja Kaskis. 

Jyväskylästä mukana teemaviikoilla ovat Vesilinna Restaurant ja Harmooni. Kuopiossa jyllää maineikas Musta Lammas. Lahti on uusi kaupunki, ja siellä teemaa toteuttavat neljä ravintolaa: Roux, Hirvihaaran kartano, Grill&Distillery Taivaanranta ja Casseli.

www.saksanviinitiedotus.fi