Enson keittiössä nähtävä pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi on menestynyt mm. Las Vegasin maailmanmestaruuskilpailussa.
Enson pizzat vievät todelliselle makumatkalle. Tässä täytteinä tomaattia, mozzarellaa, parmankinkkua, paahdettua paprikaa, Grana Padanoa ja rucolaa.

Etelä-Helsingin uusi ravintolatulokas Enso nojaa New Yorkin italialaiseen keittiöön ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Modernin ruokalistan takana häärii ravintola-alan kova kolmikko.

Enson rentoon ja värikkääseen ruokaan pohjaava konsepti on ravintolavaikuttaja Mehdi Younesin käsialaa, jonka lisäksi avainasemassa ovat huippukokki Patrik Lindström ja Yhdysvalloissakin mainetta niittänyt pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi.

– Enso on syntynyt intohimosta ruokaan ja kansainvälisiin makuihin. Ideologiamme on tarjota simppeleitä ja ennen kaikkea laadukkaista raaka-aineista rakentuvia makuelämyksiä. Lindström ja Kuntsi ovat molemmat todellisia visionäärejä ja olen erittäin tyytyväinen yhdessä suunnittelemaamme menuun ja muuhun kokonaisuuteen, Younes kertoo.

Konseptin takana rohkea reseptiikka

Leikkelelautanen sopii hyvin alkupalaksi tai lasillisen kanssa.

Enso on ehtaa makujen ilotulittelua. Listalta löytyy teeman mukaisesti salaatteja, antipastoja, pastaa, pizzaa ja uniikkeja jälkiruokia – tietysti modernein ottein. Huolella viimeistelty viini- ja olutvalikoma täydentää menun syviä makuja. Enso soveltuukin hyvin lokaatioksi niin lasilliselle kuin pidempäänkin illalliseen.

– Menun alkupuolelta mainitsisin ehdottomasti ”carne crudan” eli italialaisen tartar-pihvin kera Grana Padano -juuston, rucolan ja sitruunan sekä vasikanposkea, punaista salaattia, gorgonzolaa ja tryffelihunajaa sisältävän annoksen. Pastoista nostaisin esille perunagnocchit salviasipulin, pancettan ja punasikurin kanssa ja pizzoista puolestaan tomaattia, mozzarellaa, kesäkurpitsaa, ricottaa, salsa verdeä ja yrttejä sisältävän pizzamme. Aterian viimeistelyyn suosittelen suklaakakkua balsamicolla ja hapankermalla, Younes summaa.