Ravintola Aino yllättää yhdistämällä Suomen Lapin ja Italian Piemonten. Marraskuun ajan tarjolle taituroitava teemamenu syntyy Hannu Lahtelan Sallassa tuottamasta villiporonlihasta sekä Piemonten upeista viineistä makuhermoja hellitteleväksi neljän ruokalajin kokonaisuudeksi.

– Taitomme on valmistaa suomalaisia makuja sesongin parhaista raaka-aineista.  Marraskuussa ruokalistaamme täydentää teemamenu ”Poroa ja Piemonten viinejä,” joka toteutetaan yhteistyössä Sallan Villiporon sekä Riikka ja Jyrki Sukulan kanssa. Teemaviikot saivat alkunsa Jyrki Sukulan isännöimällä viinintekijä-maisteluillallisella.

Ainon keittiön hyvin yhteen soittavan tehokaksikon jäsenet keittiömestari Jukka Halmetoja ja keittiöpäällikkö Janne Häkkänen ovat varsin tyytyväisiä menukokonaisuuteen.

Halusimme nostaa suomalaisuutta ja erikoisosaamista esiin niin viinien kuin raaka-aineidenkin osalta, kertoo Häkkänen.

2.–28.11.2015 tarjoiltava teemamenu syntyi jo seitsemän kuukautta sitten ajatuksesta yhdistää laadukasta Hannu Lahtelan tuottamaa kotimaista villiporonlihaa sekä Italian Piemonte-alueen arvostettuja viinejä suussasulavaksi neljän ruokalajin kokonaisuudeksi.

Tämä teemamenu tuo ruoan- ja viininharrastajien ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Lapin ja Piemonten makuparhaimmisto. Alueen viinit kuuluvat maailman ykköskastiin, sillä takana on valmistuksen pitkä traditio sekä ylistetyt laaturypäleet.

Häkkänen uskookin pohjoisitalialaisten vaikutteiden istuvan erinomaisesti poron intensiiviseen makumaailmaan.

ainon jalkiruoka
Jälkiruokana Toscakakkua, tyrnipannacotta ja karamellivaahtoa. Viinipaketin keskiössä ovat Riikan ja Jyrkin omat viinit heidän viinitarhoiltaan, muitakaan Piemonten merkittävimpiä rypälelajikkeita unohtamatta. Jälkiruokaviininä Braida Moscato d’Asti legendaariselta piemontelaiselta Giacomo Bolognan perhetilalta.
Barolo
Viinien ja ruoan sovitus on tehty yhteistyössä Bel Mondo Wines -maahantuontiyrityksen kanssa.

Teemaviikot saivat onnistuneen startin Sukulan isännöimällä viinintekijä-maisteluillallisella. Keittiötiimi iloitsee silmiinpistävästi yhteistyöstään sekä siitä, että jo 7 kuukautta sitten alkaneen suunnitteluprosessin visio toteutui menun ainutlaatuisella illallisella.

– Prosessissa oli hauskaa se, että haastoimme itseämme ottaessamme italialaisia elementtejä mukaan kotimaisista raaka-aineista valmistettuun menukokonaisuuteen, iloitsee Halmetoja.

Ravintola Aino

Pohjoisesplanadi 21, 00100 Helsinki

TEEMAMENU 63,50

Poroa ja Piemonten viinejä 2.-28.11.

Porocarpaccio, tattimajoneesia ja karpaloa

***

Poron vasan maksaa ja Campanelle-pastaa

***

Poron fileetä, sekä yön yli haudutettua poron Entrecôtea ja Barolo-kastiketta

***

Toscakakkua, tyrnipannacotta ja karamellivaahtoa

Carita Antell ja Markku Peltola-Antell perustivat Marcante Oy:n vuonna 2002. Ravintolaperheeseen kuuluvat Aino (Pohjoisesplanadi 21) sekä espanjalaishenkinen Bar Tapasta (Uudenmaankatu 13). Marcante Oy:n tavoitteena on palvella asiakkaita kokonaisvaltaisesti sekä tuottaa laadukkaita elämyksiä ympäristöä kunnioittaen.