Funkkisklassikon loistoa tuovat myös funktionalisti Paavo Tynellin valaisimet. Vanhimmat valaisimet edustavat Tynellin 1940-luvun ornamenttipainotteista, koristeellista linjaa. Valikoimaa on uudistuksessa täydennetty Tynellin uustuotannolla.

Helsingin parhaalla paikalla sijaitseva ravintola 10. Kerros avautuu 12. syyskuuta. Tilat on uudistettu funkkiksen hengessä talon uniikkia, alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen.

Kaupungin keskustaan avautuvia näköaloja on avattu entisestään, ja uusi ruokalista nostaa aidot maut esiin. Uudistuksen myötä kävijä voi nauttia yhdellä kertaa ajattomasta designista, upeista näkymistä, laadukkaasta ruoasta ja lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Ravintolan muotokielen on päivittänyt palkittu sisustusarkkitehtitoimisto Fyra Oy.

– Vaakunan kattoravintola on kulttuurihistoriallisestikin merkittävä miljöö, joka tuo samalla kertaa suomalaisen muotoilun ja upeat näköalat kaikkien ulottuville, hotellinjohtaja Satu Näsärö toteaa ylpeänä.

– Uudistettu 10. Kerros tarjoaa paikan monenlaisiin kohtaamisiin; yläkertaan noustaan kahville, drinkille, syömään, kokoustamaan, juhlimaan ja saunomaan. Ja runsas buffet-aamiaisemme on sekin tarjolla kaikille kaupunkilaisille, Näsärö jatkaa.

Valoa ja vehreyttä monipuolisiin tiloihin

Suunnittelutoimisto Fyra Oy:n sisustusarkkitehdit loivat klassikkoravintolasta tyylikkään ja leikkisän, alkuperäistä sisustusta kunnioittavan kaupunkitilan.

– Muutoksessa haluttiin nostaa suojellut puupinnat paremmin esiin raikastamalla ja modernisoimalla ravintolaympäristöä. Niin ikään talon taide- ja designesineet, kuten muotoilija Paavo Tynellin valaisimet, tulevat nyt paremmin esille. Halusimme myös avata maisemia sekä tuoda takaisin tilojen alkuperäisen vehreyden ja tunnelman, kertovat sisustusarkkitehdit Jasmin Friman ja Elisa Ryhänen-Derrett.

– On ollut hienoa saada olla mukana suunnittelemassa näin ainutlaatuista kohdetta.

Huikeat terassimaisemat, tyylikkäät kokoustilat, ajaton funkkisravintola ja viihtyisä maisemasauna muodostavat upean tilakokonaisuuden kaupungin keskeisimmällä paikalla.

Ruokalista on tarkoin harkittu kokonaisuus

Vaakunan mutkaton ruokalista täydentää ravintolan uutta tunnelmaa. Keittiöpäällikkö Mikko Terho kuvailee menun sisältöä raaka-aineita arvostavaksi.

– Suunnittelun periaatteina ovat olleet suomalaisuus, helsinkiläisyys ja vastuullisuus, Terho sanoo. Talon pitkä ravintolahistoria toimii keittiöpäällikön inspiraation lähteenä.

– Hyödynnän perinteisiä valmistustapoja maut nykypäivään soveltaen.

Ruokalista tarjoaa kiinnostavan valikoiman niin pientä iltapalaa kaipaavalle kuin pitkän kaavan mukaan illallistavalle savustetuista katkaravuista ja wallenbergista kokonaisiin kolmen ruokalajin menuihin.

– Menneet kuukaudet ovat osoittaneet, että ihmisten tarve kohdata ja kokea yhdessä elää vahvana. Turvallisesti ja elämyksellisesti toteutetuille kohtaamisille on kysyntää. Vaakunan 10. Kerros tarjoaa tilat ikimuistoisiin kohtaamisiin niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille, hotellinjohtaja Satu Näsärö toteaa.

– Uusittu ravintola on hotellikokemuksemme kruunu ja itsessään syy tulla minimatkalle Vaakunaan.

Ravintolauudistus on osa Original Sokos Hotel Vaakunan kokonaisvaltaista uudistustyötä, joka käynnistyi vuoden 2018 lopulla. Ravintola ja lounge avautuvat 12. syyskuuta, juhlatila lokakuussa, kokoustilat ja näköalasauna marraskuussa. Hotellia operoi Sokotel Oy.

10. Kerros, Kaivokatu 3, Helsinki.
Ravintola avoinna ma-to klo 11–23, pe klo 11–01, la klo 12–01

Aamiainen ma-pe klo 6.30–10, la-su klo 7–11