njk-rapu

njk-ravintola-2Ravut saapuivat jälleen Helsingin ravintoloiden pöytiin. Royal Ravintoloiden rapukesä on tänä vuonna entistäkin vahvempi, kun Ravintola Särkänlinna ja HSS Boathouse täydentävät monipuolista ravintolatarjontaa. Rapuja syödään nyt rennoissa ja mutkattomissa tunnelmissa, mutta myös klassisten rapujuhlien arvostajille on omat vaihtoehtonsa.

Rapukaudella nautitaan hyvästä seurasta, ruoasta ja juomasta, hemmotellaan rakkaimpia upealla illallisella tai tutustutetaan ulkomaiset vieraat suomalaiseen ruokakulttuuriin. Rapujen merkeissä on miellyttävää tavata myös työelämän kumppaneita, sidosryhmiä ja asiakkaita. Royal Ravintolat tarjoavat raputunnelmaa 14 ravintolassa, joista löytyy sopiva vaihtoehto tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tummuvat loppukesän illat ovat kuin luotuja nautinnollisia aterioita varten.

Ravintola NJK:n rapuillalliset ovat ikimuistoisia, sillä merellinen ympäristö aivan Helsingin keskustan edustalla on huikea. Valkosaaren historiallisessa pitsihuvilassa vietetään rapujuhlia klassiseen tapaan, monipuolisen snapsivalikoiman kyydittämänä.

Rapujazz-illat järjestetään tänä vuonna 21. ja 28. elokuuta sekä 4. syyskuuta.
Rapujazz-illat järjestetään tänä vuonna 21. ja 28. elokuuta sekä 4. syyskuuta.

Kulosaaren Casinolla syödään rapuja ja svengataan jazzmusiikin tahtiin, sillä perinteiset Rapujazz-illat järjestetään tänä vuonna 21. ja 28. elokuuta sekä 4. syyskuuta. Casinon upeat salit ja ikkunoista avautuva Helsingin kaunein merimaisema tekevät rapuillasta unohtumattoman, ja lämmin tunnelma saa vieraat viihtymään.

Ravintola Särkänlinna on vain kivenheiton päässä Kaivopuiston rannasta, mutta lyhyt merimatka Särkän linnakesaarelle muuttaa tunnelman taianomaiseksi. 90 vuotta sitten tykkisaliin valmistunut ravintola hämmästyttää vinolla lattiallaan, ampuma-aukoillaan ja Helsingin siluetilla, jota voi ihailla tummenevaa taivasta vasten. Upeiden juhlien pitopaikkana suosittu Särkkä näyttää vieraille Helsingin parhaat puolet yhdellä kertaa.

boathouse-ravintola-helsinki
Ravintola Boathouse

Purjehdustunnelmaa huokuva HSS Boathouse on Liuskasaarella sijaitseva ravintola, jonka pyöreästä ravintolasalista on näkymät jokaiseen ilmansuuntaan. Terassilta voi ihailla pursiseura Helsingfors Segelsällskapin ja muiden ohi lipuvien veneiden menoa kohti avointa ulappaa. Poikkeuksellinen miljöö, maukas ruoka ja nuorekas tunnelma takaavat sekä yksityis- että yritystilaisuuksien onnistumisen unohtumattomalla tavalla.

Katajanokan Kasinolla rapujuhla kannattaa aloittaa aperitiivilla viihtyisän puutarhaterassin merellisistä maisemista ja ilta-auringosta nauttien. Illallinen katetaan joko uudelle lasitetulle terassille, sisälle hurmaavaan Kenraalinsaliin tai intiimisti johonkin kuudesta yksiköllisestä kabinettitilasta, esimerkiksi kuuluisaan Korsu-kabinettiin.

Katajanokan tunnelmalliset tiilimakasiinit ovat Helsingin trendikkäimpiä satamakortteleita. Ravintola Sipulin Kanava Bar tarjoaa oman rapumenunsa rentoon ja mutkattomaan tapaan, myös ulkona viihtyisillä terasseilla. Isommille tilaisuuksille käytössä ovat Sipulin Bankettisali ja valoisa Talvipuutarha.

Ravintola Töölönrannassa syödään rapuja nauttien Töölönlahden upeista näkymistä. Moderni ja valoisa ravintolasali sekä tyylikkäät kabinetit luovat rennoille rapujuhlille viihtyisät puitteet.

Esplanadin puiston yläpuolella Ravintola Savoyssa rapuja voi nauttia lasiverannalla auringonlaskua ihaillen tai tyylikkäässä ravintolasalissa Alvar Aallon henkeen. Ravut keitetään Savoyn oman salaisen reseptin mukaan. Yksi kaupungin halutuimmista rapumenuista saa täydennystä oman kattopuutarhan annista.

Fishmarket
Fishmarket

Kauppatorin kulmalla sijaitseva Fishmarket on pohjoismaisiin kaloihin ja äyriäisiin erikoistunut ravintola, jossa rapuja voi nauttia vaikka hetken mielijohteesta istahtamalla äyriäis- ja osteribaariin. Ystävällinen ja välitön henkilökunta neuvoo mielellään rapujen ja äyriäisten salat, jolloin herkuttelusta saa kaiken irti.

Etelärannassa Kauppahallia vastapäätä sijaitseva Havis on ruokaa rakastavien ja ravuista kiinnostuneiden matkailijoiden ykköskohde. Suomen sääolot huomioiden Havis sopii ulkona syömiselle, sillä katetun sisäpihan terassin suojissa rapuja voi nauttia säällä kuin säällä.

Taidokkaasta keittiöstään tunnettu G.W. Sundmans valmistaa rapuillallisen ennakkotilauksesta joko a la carte -saliin tai kauniisti valaistujen holvikaarien suojiin Viinikellariin. Rento vaihtoehto raputarjoilulle on katutason viihtyisä ja mutkaton Sundmans Krog.

Ravintola Nokka tekee tiivistä yhteistyötä pientuottajien kanssa ja valmistaa lähiruokaan painottuvan rapuillallisen ennakkotilauksesta. Ravintola Nokan koulutuskeittiö Kokan räätälöidyt rapukurssit ovat mielenkiintoinen ja yksilöllinen vaihtoehto perinteisille asiakas- ja edustustilaisuuksille tai vaikkapa merkkipäiväjuhlille.

Rapuja voi nauttia myös Kellarikrouvin kiireettömässä tunnelmassa. Kellarikrouvi on omiaan rapuseurueille, jotka viihtyvät lämminhenkisessä tunnelmassa ja arvostavat rapujen lisäksi hyvää pihviä.

Rapumenut, -laulut, ravintoloiden tilaratkaisut, sekä rapujen syöntiohjeet ovat saatavissa internetissä osoitteessa www.royalravintolat.com