Voittanut gourmet-pizza on saatavilla tulevina sunnuntaipäivinä Rravintola Capperissa.

Vuoden 2019 Pizzamestari on Miguel Papaianni, joka toimii itse keittiömestarina ja ravintoloitsijana napolilaiseen pizzaan mieltyneessä ravintola Capperissa Helsingissä.

Capperissa taikinat valmistetaan hienoimmasta italialaisesta kylmäjauhetusta täysjyvävehnästä, minkä huomaa myös ravintoarvoista: huippukorkea valkuaisaine- ja kuitupitoisuus tekevät pizzan pohjasta aidon napolilaisen pizzan arvoista.

Neljä finalistia Pizzamestari 2019 -kilpailu huipennuksessa

Tiukassa finaalissa toiseksi tuli Matteo Macaluso Daddy Greens Pizzabaarista, kolmanneksi Martin Harmina Strandhovetista ja neljänneksi Alberto Neri Fat Lizardista.  Miguel Papaiannin kuittasi voitostaan 4 000 € rahapalkinnon

– Kilpailu oli kovatasoista ja kaikkien kilpailijoiden pizzapohjat olivat loistavia. Miguelin taidonnäytteessä korostui kuitenkin innovatiivisuus. Pizzakastikkeeseen lisätyt äyriäiset olivat piste i:n päälle. Lisäksi hän toteutti kilpailutyönsä tehtävänantoa kunnioittaen ja ajankäyttöä halliten, kertoo päätuomari Pekka Terävä.

– Pizzan taso on noussut koko Suomessa ja kokeille suunnatut ammattikilpailut nostavat pizzan arvostusta ja kokkien ammattitaitoa entisestään. Oli suuri kunnia nähdä näin monen huippukokin kilpailusuoritukset tuomarin penkistä, sanoo tuomari ja Suomen ensimmäinen Pizzamestari (2017) Davide Sindoni.

Muita tuomariston jäseniä olivat: keittiömestari Antti Vahtera (Pouttu), keittiömestari Lasse Koistinen (Art Food Heaven), Head of Foodservice Katja Knuutinen, (Arla) sekä c Vuoden Kokki 2018 ja ravintoloitsija Kalle Tanner (Ravintola Nude).

Arlan ja Food Campin lisäksi Pizzamestari 2019 -kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, Pouttu, Dieta ja Easyfairs.

Kuvat kilpailusta:  Otto Helkama,