Sam Viitaniemi
Plevnan panimomestari Sam Viitaniemi.

Pienpanimoalalla on oikea yhteen hiileen puhaltamisen aika! Tästä mainiona todisteena ovat kokeneiden panimomestareiden panimovierailut toistensa ravintoloihin. Nyt on tarjolla jotain aivan uutta herkkua: panimoravintolat käyvät sekä olut- että ruokavieraissa!

Tamperelaisen Plevnan ja helsinkiläisen Bryggerin panimomestarit valmistivat toistensa ravintoloihin uutuusoluen ja ravintoloiden keittiöväki puolestaan erikoismenut. Sekä oluet että menut on laadittu päikseen juuri tätä tapausta varten.

Panimomestarit Sam Viitaniemi ja Mathias Hüffner ovat panneet oluet yhteistyön merkeissä. Sam Viitaniemi on valmistanut uuden, erikoishumaloidun version Plevnan Cotton Alesta, joka kypsyi Bryggerin kellarissa. Cotton Ale Single Hop Centennial on aromiltaan runsaan hedelmäinen, maultaan raikas ja humalaisen kuiva. Nimensä Plevnan puuvillatehtaasta saanut olut sopii upeasti ruokajuomaksi ja rentoon seurusteluun.

Plevnan tankeissa taas on muhinut Mathias Hüffnerin ideoima uutuusolut, Bryggeri Alt. Saksan Düsseldorfista tulevien esikuviensa mukaisesti olut on puolitumma ja hedelmäinen pintahiivaolut. Monipuolisen maltaisuutensa ja kuivan humalointinsa ansiosta se sopii erinomaisesti liharuokien kumppaniksi ja nautiskeluun sellaisenaan. Kumpaakaan olutta ei näiden panimoiden laitteilla ole valmistettu koskaan aikaisemmin.

Plevnan vuoropäällikkö Jaakko Raution Bryggerille suunnittelema menu kulkee häränrinta rottingilla!

Bryggerissä myytävän Plevna Menun alkuruokana on perinteinen, saksalaistyylinen vehnäolutkeitto, jonka hapankaalin ja pekonin vahvaa makua tasoittaa Bryggerin Winter Weizen. Pääruokana on harvemmin käytettyä osaa naudasta, häränrintaa, jonka murean maun täydentää Cotton Ale. Aterian kruunaa kermaisen pehmeä stout-suklaajäätelö, kumppaninaan ylistetty Siperia Imperial Stout. Menu maksaa 35e.

Ravintolan kotisivut: bryggeri.fi