HELSINKI Blogi Sivu 348

Muse täyttää Olympiastadionin 27.7.2013

muse2

Ison-Britannian suurimpiin rockbändeihin lukeutuva Muse kiertää tänä kesänä Euroopan stadioneja tuotantoteknisesti huikean The 2nd Law Tourin merkeissä ja konsertoi Olympiastadionilla lauantaina 27. heinäkuuta. Konserttiin on enää vähän myymättömiä lippuja.

Ennen Olympiastadionin megakeikkaansa Muse käy konsertoi viimeksi 10. joulukuuta loppuunmyydylle Hartwall Areenalle. Huikean näyttävistä ja hengästyttävistä esiintymisistään ja tuotantoteknisistä ratkaisuistaan tunnettu Muse vie stadionkiertueellaan show’nsa vieläpä areenakeikkojaan kunnianhimoisempaan muotoon, joten kesän konserteista voi odottaa täysin ainutlaatuisia show-spektaakkeleja. Yhtyeen maailmanluokan valo- ja videotekniikka yhdistettynä valtaviin lavarakenteisiin ja bändin kansainvälisiin megahitteihin muodostavat yhtälön, jota ei yksinkertaisesti voi jättää kokematta.

Muse esittäytyi Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2000 tehden klubikeikan Tavastialla. Jo tuolloin yhtyeestä povattiin rockin seuraavaa megatähteä brittilehdistössä, joka olikin oikeassa. Bändin yleisömäärät ovat kasvaneet Suomessakin keikka keikalta ja edellisellä vierailullaan kesällä 2010 Muse veti Helsingin Kaisaniemen puiston täpötäyteen, ja 21 000 onnellista fania todisti yhtyeen hienoa keikkaa ulkoilmassa kylmät väreet selkäpiissään. Keikka-arviot olivat loistavia ja esimerkiksi Helsingin Sanomat kehui Musen onnistuvan tekemään stadionrockista jännittävää. Bändin julkaisema videomateriaali Milanon keikalta kyseiseltä vuodelta esitteleekin Musen pettämättömän kyvyn saatella yleisönsä hurmokseen: http://bit.ly/RyFXHS

Lokakuussa julkaistu ”The 2nd Law” -albumi nousi listaykköseksi kaikkiaan 22 maassa, mm. Iso-Britanniassa, Ranskassa, Japanissa, Hollannissa, Meksikossa ja Suomessa. Albumin ”Madness” -single nousi puolestaan Suomessakin iTunesin ykköseksi ja biisistä onkin kasvamassa Musen uran isoimpia radiohittejä. Kultarajan ”The 2nd Law” on ehtinyt ylittää Suomen lisäksi mm. Ranskassa, Hollannissa, Uudessa-Seelannissa ja Sveitsissä.

museKONSERTTI:
Muse (UK) – The 2nd Law Tour
La 27.7.2013 Helsinki, Olympiastadion
Portit avataan klo 17

LIPUT:
Myyntiin pe 14.12.2012 klo 9
69 / 66 euroa + mahd. toimituskulut Lippupalvelun myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600-10-800 (1,96 euroa/min + pvm) ja 0600-10-020 (6,79 euroa/puhelu + pvm) ja netissä www.lippupalvelu.fi sekä Tiketin myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netissä www.tiketti.fi

Nuuksion kansallispuiston ravintola Haltian lautasella aidon luonnon maku

nuuksio

Nuuksion kansallispuiston kupeeseen toukokuussa avatun Ravintola Haltia satsaa lähi- ja luomuruokaan. Menua ja annosten estetiikkaa ohjaavat suomalaisen luonnon vaihtuvat vuodenajat. Elämyksen kruunaa tietysti luonto.

Ravintola Haltian myötä pääkaupunkiseudulle saadaan saman katon alle ainutlaatuinen vierailukohde ja korkean tason ravintola. Ravintola Haltian tavoitteena on tuottaa makuelämyksiä kunnioittaen Suomen luontoa, kestävää kehitystä ja kansallista ruokakulttuuria.

– Ravintola Haltia jatkaa luontokeskuksen palvelulupausta siitä, että kävijä saa aidon luonnon kosketuksen. Haluamme, että Suomen luonnon elämykset löytyvät myös lautaselta. Luvassa on maanläheisiä, kauniita ja maukkaita ruokaelämyksiä lähi- ja luomuruoasta. Palvelemme monipuolisesti kaikkia asiakas- ja ikäryhmiä retkilounaasta gourmet-illallisille”, kertoo toimitusjohtaja Olli Marttinen KF Restaurants oy:stä.

Ravintola seuraa Suomen luonnon ja päänäyttelyn teemoja: Suomen merta, järviä ja jokia, metsiä, peltoja ja tuntureita.

– Ruokailusta tulee sujuva jatkumo näyttelylle, jossa voi ensin rauhoittua ja uppoutua Suomen kauneimpiin maisemiin. Illanviettoa voi jatkaa suomalaisen ruokakulttuurin parissa. Luontokokemuksen saa myös hulppealta terassilta, jossa voi ihailla ilta-aurinkoon avautuvaa näkymää Pitkäjärvelle, kuvailee Marttinen.

Ravintola Haltiasta löytyy suomalaisia makuja niin retkeilijöille kuin koululaisryhmillekin, esimerkiksi kahvitauolle, lounaalle ja monenmoiseen eväsreppuun. Ravintola tarjoaa à la carte -annoksia ja hoitaa kokousasiakkaiden ja yksityistilaisuuksien tarjoilut, valtiovierailutasoiseen illalliseen saakka. Haltian ravintolan juomapuolen täydentävät kotimaiset pienpanimotuotteet ja monipuoliset viinivalikoimat.

Ravintola Haltian kotisivut: www.haltia.com

Suoralla bussiyhteydellä Helsingin keskustasta päiväretkelle Haltiaan Nuuksioon

matkailijat pääsevät päiväretkelle Nuuksiossa sijaitsevaan Suomen luontokeskus Haltiaan uudella suoralla bussiyhteydellä Helsingin keskustasta. Päiväretkeen sisältyy bussimaksu ja sisäänpääsymaksu Haltian päänäyttelyyn. Haltian löytää myös monin muin tavoin, sillä Espoon kaupunki on rakennuttanut sinne uuden upean pyörätien, ja Metsähallitus on lisännyt opastettuja reittejä Nuuksion kansallispuistosta Haltiaan.

Koko Suomen luonnon helmiä esittelevä näyttely- ja tapahtumakeskus Haltia avaa ovensa suurelle yleisölle 31.5. Nuuksion Solvallassa. Ympäri vuoden Haltiaan ja Nuuksioon pääsee ottamalla ensin junan Espoon keskukseen ja siitä bussin 85 Nuuksioon. Kesällä toteutettava päiväretkipaketti suoralla bussiyhteydellä tekee retken helpommaksi sekä ulkomaalaisille matkailijoille mutta myös esimerkiksi pääkaupunkiseutulaisille perheille. Päiväretket tuottaa vuodesta 2003 alkaen Nuuksiossa toiminut matkailuyritys Greenet SJS ja Åbergin Linja. Retkipaketin aikataulut, hinnat ja lippujen ostopaikat ovat alla.

Suomen luontokeskus Haltiaan pääsee nyt myös entistä helpommin polkupyörällä, sillä Espoon kaupunki on rakentanut uuden komean pyörätien Nupurista Haltiaan. Pyörätie on turvallinen ja kulkee läpi komean maisemareitin.

Kesällä 2013 turistibussiliikenne Helsingistä Nuuksioon

•    Lähdöt Kiasman tilausbussipysäkiltä (Mannerheiminaukio 2) klo 9.30, 11.30 ja 14.00
•    Paluun lähdöt Suomen luontokeskus Haltiasta (Nuuksiontie 84) klo 12.30, 15.00 ja 17.00.
•    Aikuiset: Meno-paluu € 20, Lapset (7-17 v.): Meno-paluu € 12 (hinta sisältää edestakaisen bussimatkan ja pääsylipun Haltian päänäyttelyyn)
•    Lippuja voi ostaa Helsinki-Vantaan –lentokentän infosta, Helsingin kaupungin matkailutoimistolta Esplanadilta sekä bussista (bussissa vain käteinen). Lippu pitää sisällään edestakaisen bussimatkan ja Haltian päänäyttelyn sisäänpääsyn.

Tapahtumapaikan kotisivut: www.haltia.com/

Korpinkierros, Nuuksion kansallispuisto, 7,8 km

Hietaniemen kauppahalli on kulinaristinen keidas

hietaniemen-kauppahalliRuokakulttuurista kiinnostuneiden kärkikohteisiin kuuluu uudistettu Hietalahden kauppahalli, joka palvelee nyt ruokahallina.

Vanhan Kauppahallin peruskorjauksen ajaksi Hietalahteen muuttaneista kauppiaista muutamat ovat avanneet puotinsa yhteyteen myös ravintolan. Tarjontaan kuuluu muun muassa osteri ja sushibaari ja lihaisia herkkuja tarjoava grilli.

Hakaniemen hallin maailmankuulun Soppakeittiön suuren suosion innoittamina persoonallinen pikaruokapaikka löytyy nyt myös Hietalahden Kauppahallista.

Soppakeittiön kotisivut: hietalahdenkauppahalli.fi

soppakeittio-hietalalahden-kauppahalli

Ravintolaerikoisuus: koffinpunainen olutraitiovaunu

olutratikka

Rautatieasemalta lähtee reitilleen Suomen mielenkiintoisin oluenystävän kiertoajelu. Ulkopaikkakuntalainen saa siitä eniten irti suunnatessaan kohti laivaterminaaleja.

SpåraKOFF on ravintolaksi muutettu, koffinpunainen raitiovaunu, joka kiertää Helsingin kantakaupungin keskeisimmät nähtävyydet. Suomen ainoa ravintolaraitiovaunu jatkaa koko kesän 31.8. asti. Kierros kestää noin 40 minuuttia. HKL:n liikennöimä pubivaunu on kuulunut Helsingin kesään jo 18 vuotta.

Hiukan alle tunnin kestävä pubikierros on mainio tapa tutustua Helsinkiin. Kyytiin pääsee ilman ennakkovarauksia. Klassisen pubityylisuunnan kabiini pitää sisällään mahonkia, messinkiä ja samettia sekä kolmisenkymmentä anniskelupaikkaa. Tarjolla on olutta, siideriä ja virvokkeita.

Ratikkaa voi toki käyttää matkustamiseenkin. Rautatieasemalta lähtevä ratikka on 10 minuutissa jo Linnanmäellä, joten aika nopeasti saa oluen huitaista. Kauppatorille matka kestääkin jo 40 minuuttia. Ohikulkureitillä rautatieasemalta laivaterminaaleille tämä raitiovaunu on varmasti elämyksellisin vaihtoehto.

Kesän kiertoajelut

Tiistaista lauantaihin 14.5. – 31.8.2013.  Ei ajoja 21. – 22.6. (juhannus).

Hinta

9 €, (S-Etukortilla 7 €), alle 12-vuotiaat 4 €.

 

Lähdöt

Rautatientorilta, Mikonkadun pysäkiltä Fennian edestä ti-la klo 14.00, 15.00, 17.00, 18.00, 19.00 ja 20.00.

 

Reitti

SpåraKOFF ajaa reittiä Rautatientori (Mikonkatu, Fennian edestä) — Linnanmäki (Helsinginkatu) — Oopperatalo (Helsinginkatu) — Ylioppilastalo (Aleksanterinkatu) — Kauppatori.

 

Tilausajot

Heinäkuussa ei ole tilausajoja.

Muuten SpåraKOFFia voi kysellä yksityisajoon numerosta puh 020 1234 800.

 

Aikataulu ti-la 14.5. – 31.8.2013

 

 

Rautatientori Linnanmäki Oopperatalo Ylioppilastalo Kauppatori
14.00 14.15 14.20 14.30 14.40
15.00 15.15 15.20 15.30 15.40
17.00 17.15 17.20 17.30 17.40
18.00 18.15 18.20 18.30 18.40
19.00 19.15 19.20 19.30 19.40
20.00 20.15 20.20 20.30 20.40


Lautasilla Ravintola NJK:n merellisen puutarhan yrtit

Lämmin auringonpaiste ja raikkaat merituulet saavat yrtit kukoistamaan Ravintola NJK:n puutarhassa.

Mukaan on valittu saariston ruokakulttuuriin hyvin sopivia lajikkeita, joita käytetään tuoreeltaan keittiössä. Yhteistyössä Kekkilän kanssa perustettuun kaupunkiviljelmään voi tutustua NJK:n pihapiirissä ja sen antia maistella viiden ruokalajin yrttimenussa.

Kauppatorin edustalla parin minuutin merimatkan päässä sijaitseva Ravintola NJK suosii saariston luonnolle tyypillisiä raaka-aineita. Tänäkin vuonna yrtit kasvatetaan paikan päällä Valkosaaressa, muutaman askeleen päässä ravintolan keittiöstä. NJK tunnetaan ruoan alkuperää ja ympäristöystävällisyyttä arvostavasta keittiöstään, ja tätä filosofiaa täydentää oma yrttipuutarha.

NJK:n yrttivalikoima on kaupunkiviljelymenetelmien ansiosta runsas. Keittiöpäällikkö Petri Väänänen tuo yhdessä keittiötiiminsä kanssa tarjolle uusia kekseliäitä makuyhdistelmiä, jälkiruokia unohtamatta.

Viiden ruokalajin yrttimenulle on tarkkaan mietitty suositusjuomat NJK:n hyvästä viinivalikoimasta. ”Biodynaamisuus ja luomu on erityisesti huomioitu viinilistallamme, jo siitäkin syystä, että ravintolalle on myönnetty Joutsenmerkki”, vahvistaa ravintolapäällikkö Vilho Varjonen. Yrtit maistuvat myös talon kesäisen raikkaassa aperitiivissa.

Kaupunkiviljelmä on toteutettu yhteistyössä Kekkilän kanssa. Puutarhan sydän on Vihervaja, puutarhavajan ja kasvihuoneen yhdistelmä, jossa voidaan kasvattaa säälle arkoja kasveja, kuten basilikaa. Yrtit kasvavat Kekkilän viljelylaatikoissa kasvualustanaan luonnonmukaista yrttimultaa, joka on suunniteltu erityisesti tukemaan yrttien lehtien kasvua ja juurien juurtumista.

Kesäinen viiden ruokalajin yrttimenu ravintola NJK:lla kesäkuun alusta heinäkuun loppuun, normaalin à la carten ohessa. Ravintola on avoinna ma-la klo 17-24.

Huippuravintoloitsijoiden luotsaama keittiömaailma Kattila Linnanmäellä

kattila

Viime vuonna avattu kuuden huippuammattilaisen luotsaaman keittiömaailman. Kattila palvelee Linnanmäen ydinkohderyhmän ohella urbaaneja sukupolvia, jotka arvostavat huippuraaka-aineista valmistettua laaturuokaa.

Kattilaan kuuluu kuusi ravintolaa, jotka tarjoilevat parhaita paloja maailman keittiöistä laadusta tinkimättä. Pitkän linjan ravintoloitsijat ovat ansainneet yhteensä neljä Michelin-tähteä, mutta hintataso on huokeammallekin budjetille sopiva.

Demon ja Groteskin riveissä tutuksi tullut keittiömestari Tommi Tuominen toi Kattilaan Kuula -nimisen lihapullabaarin, joka on lainannut sekä aikuisiin että lapsiin vetoavan konseptinsa New Yorkista ja tuo koko perheen ikisuosikin mummolasta nykypäivään. Raaka-aineet hankitaan mahdollisuuksien mukaan lähituottajilta.

Postresista tutut keittiömestarit tarjoilevat Coccola -ravintolassaan välimerellisiä makuja, jotka painottuvat italialaiseen keittiöön: listalla on niin risottoa, pastaa kuin pizzaa.

Tampereen Särkänniemeen tänä keväänä laajentaneen Hans Välimäen ravintolan konsepti on peräisin Pohjois-Amerikasta, ja sen toistaiseksi salainen päätuote tulee olemaan yksinkertainen ja helposti muunneltavissa. Tärkeänä seikkana Välimäki kuvailee Midhill ravintolansa hinta-laatusuhdetta.

Kotimaiseen keittiöön keskittyneen Ainon pyörittämä ravintola Ilona  tarjoaa suomalaisia makuja suomalaisista raaka-aineista poronkäristyksestä kalaan.

Suomalaiset pienpanimot ovat hyvin edustettuna juomalistalla. Sushibar + Wine yhdistää skandinaavisen muotoilun, sushin ja luomuviinit, joita ravintola tuo itse maahan. Ravintolaan on helppo poiketa myös nopealle lounaalle tai lasilliselle. Sushibar + Winen taustalla oleva The We Are Group osallistuu paikallisen ruoka-, juoma- ja kaupunkikulttuurin kehittämiseen.

Huipputasoisen keittiömaailman konseptin on luonut ravintola-alan visionääri Kim Heiniö , jonka Kattilan yläkertaan sijoittuva Caruzello muodostaa keittiömaailman kuudennen jäsenen. Caruzellossa on tarjolla moderni eurooppalainen perhebuffet, ja tilaa on mahdollista varata myös yksityiskäyttöön.

Myös kasvissyöjät on huomioitu: lihapullabaarista saa kasvispullia ja tarjolla on mm. vegesushia. Kattila palvelee Linnanmäen asiakaskunnan lisäksi lähikortteleiden asukkaita ja suurin osa annoksista on tilattavissa myös mukaan.