Riika kesälomakohteena

Riika kesälomakohteena

Riika on kuin suoraan satukirjasta. Kaupungin kaareva jugend-arkkitehtuuri on maailmankuulua, mutta vanhankaupungin kapeilta kujilta löytyy myös paljon kaunista barokkityyliä ja keskiaikaisia merkkirakennuksia. Jurmalan rannoilta taas löytää kesäparatiisin matalarantaiselta hiekkarannalta meren äärellä.

Jurmalan valkohiekkainen ranta Riikan edustalla Latviassa. Kuva: Panoramio.com, vie1030

Bastejkalns on yksi kaupungin puistoista. Se on on kaupungin vihreä keidas, josta voi astua myös jokilaivan kyytiin. Puistossa voi kohdata myös kukkameriä, joiden joukosta pilkistää esiin patsaita. Rinteitä pitkin lorisee alas keinotekoisia puroja ja jopa yksi hieman isompi vesiputous. (Kuvatekstin lähde: pienimatkaopas.com), Kuva: Panoramio.com, TomasEE

Riikan vanhankaupungin kapeilta kaduilta löytyvät myös parhaat ravintolat. Kuva: Panoramio.com, ®mene

Riikan vanhankaupungin kapeilta kaduilta löytyvät myös parhaat ravintolat. Kuva: Panoramio.com, ®mene

Vanhaankaupunkiin voi tutustua vaeltelemalla pitkin pieniä katuja – ja kun jalkoja alkaa jomottaa, voit istahtaa johonkin lukemattomista pienistä baareista nauttimaan lasillisen kuuluisaa Riga Black Balsamia. Tutustu myös iltatotoriin, jossa Zeppelin-hallien luona voi ostaa vaikka tuoreita mansikoita keskellä yötä.

Vanhaakaupunkia voi ihailla myös yhdellä silmäyksellä yläilmoista Pyhän Pietarin kirkon tornista, jonka tarjoama näköala avautuu 72 metristä. Torniin pääsee onneksi maksullisella hissillä. Basteljkalnsin puisto on kaupungin vihreä keidas, jossa voi vilvoitella ja kerätä akkuja kaupunkiluonnon helmassa.

Paikalliset herkut ja matkamuistot kannattaa hankkia Riian keskustorilta, joka sijaitsee rautatieaseman viereen pystytyissä korkeissa hangaareissa. Se levittäytyy yli 72 000 neliömetrin alueelle ja on yksi Euroopan suurimmista toreista.

Tässä hotelleja lähellä Jurmalan rantoja: Hotels.com

Lentoja ja hotellihintoja voi hakea myös Momondosta. momondo.fi on ilmainen ja riippumaton kansainvälinen matkahakusivusto, joka vertailee miljardeja lento-, hotelli- ja matkahintoja.