Sam Viitaniemi on Plevnan panimomestari

Tuomas Pere

Tampereen olutravintolat yllättävät kotimaisten ja paikallisten oluidensa runsaudella, mutta myös ruokatarjonnallaan.

Olut itsessäänkin on lähiruokaan verrattavissa oleva tuote. Käsityöläisoluiden kaupungissa olut maistuu parhaiten ruoan kanssa.

 

Gastropub Nordicin kesäterassi.
Gastropub Nordicin kesäterassi.

Gastropub Nordic on hyvä esimerkki tamperelaisesta olutravintolasta. Sen tuotevalikoima on keskittynyt kotimaisiin ja skandinaavisiin pienpanimotuotteisiin niin hanoissa kuin pullotavaranakin. Kokonaisuuden täydentää edullinen ruokatuote ja suojaisa kävelykatuterassi.

RAVINTOLAVINKIT!

Tamperelaisia olutravintoloita, joiden valikoimissa on runsaasti kotimaisia pienpanimo-oluita: Panimoravintola Plevna, Kievari Kahdet Kasvot, UkkoMetso, Kerho, Gastropub Nordic

Pienpanimoiden tuotanto edelleen kasvussa

– Lähiruoka on tänä päivänä ajankohtaista. Kotimaiset pienpanimot nojaavat oluen valmistuksessa puhtaisiin suomalaisiin raaka-aineisiin sekä kotimaiseen työhön ja osaamiseen. Pienpanimossa käsityönä valmistetut sahti, olut ja siideri ovat aitoja lähituotteita siinä missä lihajalosteet, leipomotuotteet tai muut elintarvikkeet, Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuman puuhamies Kääriäinen muistuttaa.

Pirkanmaalaisia pienpanimoita

Hopping Brewster, Akaa

Koskipanimo / Panimoravintola Plevna, Tampere

Nokian Panimo, Nokia

Pyynikin Käsityöläispanimo, Tampere

 

pyynikin-kasityolaispanimo

Pyynikin käsityöläispanimon panimomestari Tuomas Pere.

Nokian Panimon uusi mikoropanimo odottaa asennusta ja puunausta.

Nokian Panimon uusi mikoropanimo.