lissie

Yhdeksi amerikkalaisen folk rockin merkittävimmistä uusista äänistä noussut laulaja-lauluntekijä Lissie saapuu jälleen Suomeen. Upealla äänellä varustettu Lissie nähdään tällä kertaa intiimeillä klubikeikoilla täysin akustisissa merkeissä. Lissie esiintyy Helsingin Tavastia-klubilla keskiviikkona 16. joulukuuta.

Lissien (oikealta nimeltään Elisabeth Corrin Maurus) nousu radioiden soittolistoille ja kansainväliseen menestykseen on samankaltaista americanaa kuin hänen musiikkinsakin. Lissien vahvuuksiin lukeutuu hänen vivahteikkaan lauluäänensä lisäksi lahjakkuus biisinkirjoituksessa. Lissien ääntä ja sielukkaita sävellyksiä on usein verrattu country- ja folk-veteraaneihin kuten Bobby Gentryyn, Edie Brickelliin tai Fleetwood Macin Stevie Nicksiin.

Vuonna 2010 julkaistu ”Catching A Tiger” -debyyttialbumi sai erinomaisen vastaanoton yhdysvaltalaislehdistöltä. Levyltä poimittu single ”When I’m Alone” soi taajaan radioissa mm. Suomessa ja Englannissa. Biisi valittiin myös vuoden kappaleeksi Brittien iTunesin ”Editor’s Choice” -listalla.

Lissie julkaisi toisen ”Back To Forever” -albuminsa vuonna 2013, jonka “Further Away (Romance Police)” ja ”Sleepwalking” -hitit keräsivät niin ikään myös tiuhaan tahtiin radiosoittoja. Kriitikoilta ja yleisöltä ylistystä keränneen laulajan tuotantoa ollaan kuultu myös TV-sarjoissa Greyn anatomiasta Californicationiin ja The O.C:stä Melrose Placeen. Kiireisenä itsensä pitävä laulaja on aktiivisen keikkailun ohessa julkaissut kaksi EP:tä ja uuden albumin ilmestymistä sopii odottaa alkuvuodelle 2016.

Lissien aiemmat Suomen keikat mm. Ilosaarirockissa (2013) ja Helsingin The Circuksessa (2014) ovat jääneet muistiin tähden helposti lähestyttävästä persoonasta ja välittömästä tunnelmasta. Loppuvuodesta laulajan tuotannosta päästään nauttimaan täysin uudenlaisissa tunnelmissa, kun Lissie saapuu esittämään tuotantoaan intiimeillä klubeilla täysin akustisesti.