lasipalatsi-petri simonenlasipalatsi-baarimenuLasipalatsin baariin voi poiketa lasillisen lisäksi nyt myös lautaselliselle. Uusi baarimenu tarjoaa niin pikkupurtavaa kuin kunnon nälänkin taltuttavia annoksia. Nyt on helppoa poiketa syömään vaikka lammasvorschmack oluen kaverina tai maistella pala makeaa jälkiruokaviinin säestyksellä.

– Baarimenu-ajatus lähti siitä, että baarin puolelle kaivattiin jotain pientä syötävää. Sellaista, mitä saa nopeasti ja mitä voi syödä rennosti vaikka baaritiskillä, keittiöpäällikkö Petri Simonen kertoo.

Baarissa on nyt siis mahdollisuus syödä nopeammin ja lyhyemmin kuin ravintolan puolella. Useinhan ravintolan puolella tulee helposti aterioitua ainakin parin ruokalajin verran.

– Moni poikkeaa tähän esimerkiksi kesken shoppailureissun. Ei ehkä ole sen kummemmin nälkä tai aikaakaan syödä kuin yksi annos. Tai sitten tullaan odottamaan vapaata pöytää toiselle puolelle. Tässä voi syödä jotain pientä vaikka jo alkupalaksi.

Lämpimiä annoksia on nimittäin kahta eri kokoa, pienempään ja suurempaan nälkään. Pienempi käy vaikka alkuruoasta, suurempi selättää nälän tuhdisti. Myös jälkihyviä valikoimassa on.

– Taso on aivan yhtä hyvä kuin tuolla valkoisten pöytäliinojen puolellakin. Kaikki tehdään samoista raaka-aineista ja samassa keittiössä, Petri takaa.

lasipalatsi-baarimenu-vorschmack 2

Baarimenu vaihtuu sesonkien ja osittain myös ravintolan teemojen mukaan. Kevättalvella on esimerkiksi tarjolla blinejä lukuisilla lisukevaihtoehdoilla, keväällä taas tulee parsaa tarjolle. Annokset tilataan suoraan tiskiltä.

Juomavalikoima on kattava ja henkilökunta osaa suositella annoksille suunmyötäiset kumppanit ammattitaitoisesti. Hovimestari-sommelière Birthe Laitinen palkittiin muuten juuri arvostetulla Vuoden hovimestarin PRO-palkinnolla.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

lasipalatsi-baarimenu-vorschmack