streetgastroNETTIkoko
Kuva: Maija Astikainen

Helsingin uusi katuruokakarnevaali Streat Helsinki järjestetään 21.–22.3.2014. Kokonaisuuden näyttävin osuus, Streat Helsinki EATS, valtaa Helsingin ydinkeskustan Torikorttelit ruokarekkoineen, -kieseineen ja -kojuineen la 22.3.klo 11-19.

– Mukulakivikadut tärisevät, vanha kaupunki on täynnä uutta elämää ja ruoan tuoksu leviää koko kaupunkiin kun ruokarekat saapuvat Helsinkiin. Luvassa on upea kansainvälinen katuruokakarnevaali, Streat Helsinki EATSista vastaavien Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer kertoo tapahtuman omilla sivuilla.

Yli 30 katukeittiötä, vapaa pääsy

Streat Helsinki EATS kokoaa katukeittiöuranuurtajat tiivistunnelmaiselle festarialuelle, jonne on vapaa pääsy. Suurin osa katukokkailijoista on nyt julkistettu, mutta luvassa on vielä muutama julkistus…kenties yllätyskin.Tapahtumaan odotetaan 10 000 kävijää.

Tukholmasta saapuvat Curbside Sthlm, Fred’s Food Truck, Bon Coin Food Truck sekä Boardwalk Street Food. Tallinnasta keinuttelee Salt-ravintolan oma katuruokakeittiö. New Yorkista takaisin Helsinkiin kiepahtaa keittiömestari Petteri Luoto, jonka keittiön sydämenä toimii japanilainen hiiligrilli. Maustearsenaali puolestaan tulee ympäri maailmaa. Myös Streat Helsinki TALKS -puhuja, Kapkaupungin ruokavaunupioneeri, katuruokafanien innoittaja ja idoli Luca Castiglione kokkaa festareilla.

Kotimaisia katuruokasankareita edustavat mm. Cholo, Fisu & Ranet, Soul Mama’s Kitchen, EWÄS, BBQ on Wheels ja SoiSoi. Saku Salo ajaa keltaisen koulubussinsa Seinäjoelta Helsinkiin ja Tarmo Wasenius saapuu Joensuusta körpäköidensä kanssa.

Vierailevien tähtien lisäksi osa Torikortteleiden omista ravintoloista on mukana kokeilemassa katuruokamyyntiä. Bryggeri Helsingin piha on festarien keskus, jossa voi purtavan lisäksi maistella myös mainioita panimotuotteita.

TALKS ja PARTIES starttaavat tapahtuman 21.3.

Streat Helsinki TALKS on jotain aivan ainutlaatuista meillä pohjoisessa. Gastro Helsinki -messujen yhteydessä perjantaina 21.3. järjestettävä konferenssi tuo saman katon alle niin katuruoan puolestapuhujia, tekijöitä kuin aiheesta muuten vain kiinnostuneitakin. Konferenssin ennakkorekisteröityminen on käynnissä verkkosivuilla www.streathelsinki.com. Maksuttomaan konferenssiin on rajallinen määrä paikkoja.

Iltajuhla Streat Helsinki PARTIES herkutellaan 21.3. klo 19-02 Teurastamolla, Kellohallissa. Liput sisältävät illan ohjelman sekä huikean kokkikaksikko Sasu Laukkosen ja Richard McCormickin suunnitteleman katuruokamenun. Liput toimituskuluineen alk. 38 euroa Tiketistä.

http://streathelsinki.com/