Wild Immersion on Jane Goodall Instituutin tukema virtuaalinen luonnonpuisto, jossa kohdataan luonto ja villieläimet VR-laseilla aivan läheltä. Näe ja koe kaiken maailman villit eläimet keskellä Helsinkiä.

Jane Goodall Instituutin suojelemia uusia keskuksia on auennut ensimmäisen vuoden aikana ympäri maailman: Pariisiin, Zürichiin, Buenos Airesiin, Montrealiin, Amsterdamiin, Los Angelesiin, Shenzheniin ja Helsinkiin. Virtuaalisten luonnonpuistojen lisäksi Wild Immersion perustaa kaksi oikeaa luonnonpuistoa Tansaniaan ja Kambodžaan.

Wild Immersion Finlandin toiminnasta kohdistetaan varoja Suomen luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemin tasapainon palauttamiseen. Tätä tarkoitusta varten on perustettu Arctic Fox Fund -ohjelma. Ohjelman varojen avulla suojellaan Suomen luonnontilassa olevia metsiä. Tavoitteena on arktisen luonnonsuojelualueen perustaminen, joka tähtää alueelle ominaisten lajien palauttamiseen Suomen luontoon.

Astu virtuaaliseen sademetsään tai arktiselle taigalle

Wild Immersion on hanke, jota on kuvattu kaksi vuotta ympäri maailmaa. VR-elokuvia on kuvattu 360-asteisella pallokameralla ja niitä katsotaan virtuaalitodellisuuslaseilla.

Lasien avulla voi seikkailla vaikkapa lintuparven seurana pitkin taivaankantta. Katsellessa alaspäin näkee puiden latvat itsensä alapuolella ja kääntäessä katseensa sivulle näkee muut linnut. Elämyksiä on kuvattu lentämisen lisäksi meren alla, viidakossa ja jäätiköllä. Virtuaalitodellisuuselämykset tuntuvat lähes siltä, kuin eläimen olisi kohdannut oikeasti.

Suomen Wild Immersion luonnonpuisto

Wild Immersionin ovat tuoneet Suomeen Stephanie Sinclair Lappi, Jukka Lappi ja Hannu Valojärvi. Yrittäjät tapasivat Helsingin kauppakorkeakoulussa. Aiemmin Stephanie ja Hannu luotsasivat maailmalle Opiant Pharmaceuticals -yhtiön, vieden sen Nasdaq-pörssiin New Yorkissa. Stephanie ja Jukka työskentelevät myös oman media-alan yrityksensä parissa.

– Teen tätä sydämestäni. Nyt viimeistään on aika toimia yhteisen luonnon hyväksi, sanoo Stephanie Sinclair Lappi.

Suomen Wild Immersion virtuaalinen luonnonpuisto sijaitsee Hotel Havenissa katutasossa.

Virtuaalikokemuksen lisäksi Wild Immersion tarjoaa reaalimaailman kokemuksen itse tilan kautta. Kuvataiteilija Katariina Souri on maalannut VR-salin muraalit Sademetsän ja Arktisen Taigan. Kuvanveistäjä Eliya Zweygberg on toteuttanut veistokset Sarvikuono ja Tunturipöllö. Muraalien päälle sommitellut taulut ja veistokset ovat myynnissä.

Lisäksi tilassa on sisäilmaa kosteuttava ja puhdistava Naava-viherseinä, joka tuo luonnon hyödyt sisälle. Yhdessä VR-kokemuksen kanssa tuntuu, että olisi oikeasti luonnonhelmassa.

Virtuaalilasit soveltuvat parhaiten kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Sademetsä-salissa näytetään vuorotellen Aqua ja Terra VR-elokuvia. Arktinen Taiga -salissa näytetään vuorotellen Alba ja Borealis -elokuvia. Elämykset ovat hieman eri kestoisia, 8-13 minuuttia.

Pääsylipuista ohjataan varoja Jane Goodall Instituutille. Wild Immersion kerää varoja oikeiden luonnonpuistojen perustamiseen. Suomen toiminta kohdistetaan arktisen luonnonpuiston perustamiseen Arctic Fox Fund -ohjelman avulla.

Wild Immersion on avoinna Hotel Havenissä osoitteessa Unioninkatu 15. Liput maksavat 7 €/kpl, lippuja saa ovelta. Luokkaretkihinta on 5 €/lapsi.

AJANKOHTAISET AUKIOLOAJAT