boathouse-ravintola-helsinki boathouse-ravintola-helsinki2 boathouse-ravintola-helsinki3Liuskasaaren ravintola Boathouse henkii Yhdysvaltain itärannikon nuorekasta ja rentoa elämänmenoa, jossa meri on tunnelmanluoja ja ruoan lähde. New Englandin parasta antia ovat hummerit ja muut meren herkut, grilliruoka sekä tietenkin iki-ihanat jälkiruoat. Boathousen Lazy Sunday tarjoaa kesäsunnuntaisin kiireettömän katkarapubuffetin, jonka kruunaa kaupungin kaunein merinäköala.

HSS Boathousessa meri on läsnä koko ajan, kaikilta ilmansuunnilta. Pursiseuran pyöreässä kerhopaviljongissa sijaitseva kesäravintola tarjoaa huikaisevat näköalat ja tunnelman, jossa aistii Yhdysvaltain itärannikon rentoa tyylikkyyttä. Upealla terassilla voi nauttia Helsingin saariston kauneudesta, vaikka merimatka mantereelta on vain muutaman minuutin mittainen.

New Englandin keittiö tunnetaan hummereista, äyriäisistä ja monenlaisista kalaruoista, mutta myös grillatut lihat ja ruokaisat salaatit maukkaine kastikkeineen ovat suosittuja herkkuja. Nämä ruoat inspiroivat myös Boathousen à la cartea tänä kesänä. Listan erikoisuutena on äyriäisvati eli Seafood Platter, johon voi halutessaan yhdistää grillattua hummeria tai ostereita.

Listan pääruokavaihtoehtoja ovat muun muassa grillattu kuvepaisti eli flank steak lisukkeineen sekä hickory-savustettu lohi, joka tarjotaan persilja-salviapaahdettujen perunoiden kera. Saaressa piipahtaville purjehtijoille tai muuten yksinkertaista ruokaa haluaville tarjolla on muhkea club sandwich luomukananpojasta ja ilmakuivatusta kinkusta raikkaine täytteineen, herkullinen kuningasrapuhodari eli king crab hot dog sekä aito fish and chips -annos turskafileestä, käsin tehtyjen ranskalaisten kera.

Amerikkalaiseen tyyliin jälkiruoat ovat houkuttelevan runsaita. Uuden Englannin makuja ovat muun muassa vaahterasiirappi ja omenat, joten kannattaa antaa Boathousen uuniomenan, vaahterasiirappijäätelön ja karamellisoidun popcornin viedä kielen mennessään. Myös karpalot ovat perinteisesti osa itärannikon ruokakulttuuria, ja ne raikastavat Boathousen herkullisen suklaista whoopie-annosta karpalojäätelön muodossa.

Kiireettömän kaupunkisunnuntain ehdoton suosikki on Boathousen Lazy Sunday, jolloin Liuskasaaressa nautitaan hyvästä ruoasta, musiikista ja meritunnelmasta. Tuolloin Shrimp & Ice Cream Buffetissa on tarjolla kokonaisia katkarapuja sellaisenaan ja savustettuna sekä caesar-salaattia lisukkeineen. Aterian kruunaa jäätelöbuffet, joka ei jätä ketään kylmäksi. Lazy Sunday sopii vaikka koko perheelle, sillä lapsille on tarjolla oma buffet.

Ravintolan kotisivut

ravintolaboathouse.fi