Jenni Vartiainen Alastiklubilla 23.4.2015
Jenni Vartiainen Alastiklubilla 12.6.2015.

Helsinki-päivän konsertti Kaisaniemessä on yksi odotetuimmista tapahtumista. Tänäkin vuonna esiintymislavalle nousee toinen toistaan kirkkaampia tähtiä, muun muassa Haloo Helsinki!, Elastinen, Poets of the Fall, Kasmir, Sunrise Avenue ja Jenni Vartiainen.

Helsinki-päivänä 12.6. kaupunki on jälleen täynnä tapahtumia keskustasta kaupunginosiin. Puistot, torit ja kadut täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta klassikoista uutuuksiin.
www.radioaalto.fi

Vapaa pääsy kaikkiin tapahtumiin

Tapahtuman kotisivut
http://www.helsinkipaiva.fi/fi/radio-aallon-helsinki-paivan-konsertti


Mitä muuta Helsinki-päivänä tapahtuu?

Helsinki-päivää on vietetty vuodesta 1959 lähtien. Aloitteen nimikkopäivän vietosta teki Helsinki-Seura. Päivämäärä 12.6. juontuu siitä, että kuningas Kustaa Vaasa perusti Helsingin Vantaanjoen suulle 12. kesäkuuta 1550.

Tapahtuman tärkeimmässä roolissa Helsinki-päivänä ovat kaupunkilaiset, jotka itse tuottavat suurimman osan ohjelmistosta ja lähtevät liikkeelle runsain joukoin juhlistamaan päivää ympäri kaupunkia.

– Helsingin syntymäpäivä on tärkeä juhla kaupunkilaisille, ja myös tänä vuonna osanotto ohjelmantuotantoon on ollut erittäin innokasta. Helsinki-päivä mahdollistaa myös pienten toimijoiden ja jopa yksittäisten kaupunkilaisten osallistumisen ohjelmatuotantoon, sanoo tapahtuman tuottaja Marianne Saukkonen Visit Helsingistä.

Kaupungintalon parvekkeella tapahtuu

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen avaa Helsinki-päivän ja kutsuu kaupunkilaiset perinteisesti aamukahville klo 9. Tänä vuonna kahvitellaan Senaatintorilla, missä juhlinta jatkuu maakuntajuhlien ja Pop-Up Pohjanmaan ohjelman parissa. Aamukahvituksia pidetään myös eri kaupunginosissa. Kaupungintalolla järjestetään lasten mehukestit klo 10–11, minkä jälkeen lastenohjelma jatkuu klo 13 asti.

Kaupungintalon parveke, johon normaalisti ei ole pääsyä, näyttäytyy tärkeänä estradina tapahtumille. ”Sinun Helsinki-päiväsi!”-tapahtumassa on mahdollisuus päästä vierailemaan ja ottamaan vaikka selfie kaupungintalon parvekkeelle, mistä avautuvat upeat näkymät Kauppatorille, Eteläsatamaan ja Esplanadin puistoon. Halutessaan parvekkeelta voi antaa lyhyen onnittelutervehdyksen Helsingille.

Tänä vuonna järjestetään myös kilpailu, jossa palkintona on ikimuistoinen illallinen kahdelle kaupungintalon parvekkeella Helsinki-päivän iltana. Kilpailuun voi osallistua kertomalla viimeistään 7.6. osoitteessa www.helsinkipaiva.fi rakkaimman Helsinki-päivän muistonsa vuosien varrelta.

Sibeliusta, designia, tykkisluuppipurjehduksia ja Suomi-popin supertähtiä

Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuosi näkyy tämän vuoden ohjelmistossa. Esimerkiksi Sibelius-monumentilla klo 17 Nukketeatteri Poiju esittää kaikenikäisille sopivan, visuaalisen ja musiikkiin pohjautuvan ”Sibeliuksen satu” -esityksen. Opastetuilla Sibelius-kierroksilla saa taas elävästi kokea Sibeliuksen Helsingin.

Muotoiluteemaista ohjelmaa löytyy runsaasti. Uutuus on Design Districtin järjestämä Designsuunnistus, jossa etsitään Helsingistä piiloja, joista löytyvät designaarteet löytäjä saa pitää. Helsinki-päivänä on myös vapaa pääsy Arabian museoon ja Galleria Arabiaan sekä ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua yleisöltä muutoin suljettuun Arabian Taideosastoon.

Helsinki-päivänä on mahdollisuus myös kokeilla ennakkoon kesällä Suomenlinnan ympäristössä seilattavia tykkisluuppipurjehduksia. Ainutlaatuisella historiallisella 1700-luvun tyylisellä tykkisluuppialus Dianalla voi matkata Helsinki-päivänä kolmella eri reitillä sähkömoottorilla ja sään salliessa myös purjein.

Helsinki-päivän vauva sekä Stadin friidu ja kundi valitaan jälleen

Stadin Slangi ry julkistaa Espan lavalla kello 10 alkavassa ohjelmassa tämän vuoden Stadin kundin ja Stadin friidun. Helsinki-päivän perinteen mukaisesti Helsingin kaupunki muistaa ensimmäistä kaupungin syntymäpäivänä syntynyttä helsinkiläistä vauvaa. Kaupunki myös jakaa Helsinki-mitalit ansioituneille kansalaisille.

Vapaa pääsy kaikkiin tapahtumiin

Helsinki-päivän kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtumiin, joissa on rajoitettu osallistujamäärä, voi pe 5.6. alkaen noutaa ilmaislipun kaupungintalon Virka-infosta (Pohjoisesplanadi 11–13 / Sofiankatu 1). Virka-iInfo on avoinna ma–pe klo 9–19 ja la–su klo 10–16.

Helsinki-päivän ohjelma kokonaisuudessaan
www.helsinkipaiva.fi