Suomen suurin taidefestivaali Helsingin juhlaviikot juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Kaupungin 17.8.–2.9. valtaava festivaali on jälleen täynnä teatteria, sirkusta, tanssia, musiikkia, kuvataidetta, elokuvaa ja Taiteiden yön tunnelmaa.

Kaikki liput ja tapahtumat Ticketmaster.fi

KOHOKOHTIA 2019

MAANANTAI 19.8.2019 KLO 19

Maanantaina  19.8.  esiintyvän Anna Calvin seitsemän vuotta sitten ilmestynyt esikoisalbumi esitteli dramaattisen laulaja-lauluntekijän ja tyylitietoisen kitaristilahjakkuuden, joka vakiinnutti nopeasti asemansa taiderockyleisön ja kriitikoiden suosikkina.

Muun muassa Brian Enon, Marianne Faithfullin ja David Byrnen kanssa yhteistyötä tehnyttä Calvia on verrattu niin PJ Harveyn kuin Patti Smithinkin kaltaisiin nimiin.

Viime vuonna julkaistulla, kiitetyllä kolmosalbumillaan Hunterentistä vapaampaa ilmaisua etsivä Calvi tutkii sukupuolta, seksuaalisuutta ja identiteettiä. Intensiivisenä esiintyjänä tunnettu Calvi tekee Huvilassa odotetun paluun Helsinkiin sitten vuoden 2014 Tavastian-keikan.

Illan aloittaa Soap&Skin yhdessä nykymusiikkiyhtye s t a r g a z en kanssa. Soap&Skin eli Anja Plaschg on kerännyt musiikillisia vaikutteita Björkistä Cat Poweriin ja Aphex Twinistä Arvo Pärtiin. Kolmella albumillaan listojen kärkeen kotimaassaan Itävallassa noussut Plaschg on työskennellyt laaja-alaisesti myös elokuvamusiikin parissa ja debytoi jopa aikoinaan näyttämöllä ikonisen Nicon rooliss

Tribute to David Bowie’s Blackstar & Björk’s Debuts t a r g a z e, Anna Calvi, Soap&Skin & Laetitia Sadier

TIISTAI 20.8.2019 KLO 19

David Bowie jätti 40-vuotisen uransa aikana lähtemättömän jäljen populäärikulttuuriin niin rajoja rikkovana taiteilijana kuin tyyli-ikoninakin. Bowien 28. studioalbumi, tammikuussa 2016 vain kaksi päivää ennen artistin kuolemaa julkaistu Blackstar jäi Bowien musiikilliseksitestamentiksi.Tiistaina 20.8. Huvilan tribuuttikonsertti tekee kunniaa kahdelle ikoniselle ja omaleimaiselle artistille, David Bowielle ja Björkille.

Björkin niin ikään taiteellisesti tinkimättömän soolouran vuonna 1993 käynnistänyt Debuton sittemmin nostettu vuosikymmenen merkittävimpien pop-albumien joukkoon. Elektronista musiikkia, poppia ja jazzia persoonallisesti yhdistelleen albumin klassikkokappaleisiin kuuluvat mm. Human Behaviourja Big Time Sensuality.

Bowien Blackstarinja Björkin Debut-albumin kappaleisiin sukeltavat Huvilassa klassisen musiikin rajoja venyttävä s t a r g a z e -kollektiivi, laulaja-lauluntekijä-kitaristi Anna Calvi, post-rock-yhtye Stereolabin solistina tunnettu Laetitia Sadier ja itävaltalaisartisti Soap&Skin.

S t a r g a z en André de Ridderin ja Aart Strootmanin sekä vierailevien säveltäjien vangitsevia sovituksia Blackstarilta on aiemmin kuultu muunmuassa BBC Proms -festivaaleilla Lontoossa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa ja Hampur

KESKIVIIKKO 21.8.2019 KLO 19

Keskiviikkona 21.8. vuorossa on Lisa Hannigan with s t a r g a z e.

Lisa Hanniganin palkintoehdokkuuksia kerännyt debyyttialbumi Sea Sew (2008) nosti DamienRicen yhtyeessä uransa aloittaneen artistin laulaja-lauluntekijöiden kirkkaimpaan kärkeen erityisesti kotimaassaan Irlannissa. Huvilassa ensimmäistä kertaa Suomessa konsertoivan Hanniganin kuulasta folk-ääntä on kuultu myös lukuisilla elokuva-ja tv-soundtrackeilla.

Hannigan ja s t a r g a z e -kollektiivin perustaja André de Ridder löysivät yhteisen sävelen Hanniganin viimeisimmän, The National -yhtyeen Aaron Dessnerin tuottaman At Swim-albumin levytysprosessin aikana. Yltäkylläisen elokuvallisia sävyjätavoittavia yhteisesiintymisiä on sittemmin kuultu muun muassa Lontoon Barbicanissa sekäBerliinin PEOPLE-festivaalilla, ja keväällä ilmestyy Dublinissa äänitetty yhteinen livealbumi.

Klassisen musiikin rajoja venyttävä s t a r g a z e on aiemmin työskennellyt muun muassa Owen Pallettin ja Matthew Herbertin kanssa, ja yhtyeen ennakkoluulottomaan repertuaariin on kuulunut musiikkia niin Terry Rileyltä kuin Bryce Dessnerilta ja Sufjan Stevensiltäkin.

 

Tapahtuma


Helsingin juhlaviikot 2019

 Päivä: la 17.8. – ma 2.9.
 Aika: 
 Hintaluokka: Useita lipunhintoja  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Huvila-teltta ja useita muita tapahtumapaikkoja
 Eläintarhantie 8
Helsinki

Eläintarhantie 8
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä