Hans Välimäen ja Arto Rastaan uusi ravintola Bardot avautuu 1.10.2020 osoitteeseen Kluuvikatu 1.

Helsinki saa jälleen maistaa kovan luokan keittiömestarien makuyhteistyön hedelmiä, kun Hans Välimäki ja Arto Rastas tiimeineen avaavat ydinkeskustaan perinteisestä ranskalaisesta keittiöstä ammentavan ja klassista keittotaitoa esittelevän ravintolan. Bardot tulee erikoistumaan kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin.

Bardotin kuvaillaan olevan bistro ja brasserie, mikä ranskalaisen tradition mukaan lupaa epämuodollista ja eläväistä kortteliravintolatunnelmaa, hyvän ruoan ja juoman liittoa. Osoitteeseen Kluuvikatu 1 avautuva ravintolauutuus on avoinna viikon jokaisena päivänä ja palvelee lounaasta illalliseen. Bardot saa myös baarin sekä katuterassin.

”Kala, äyriäiset ja kasvikset ovat herkkiä, haastavia ja rakkautta lajiin vaativia raaka-aineita, jotka onnistuessaan palkitsevat niin nauttijansa, kuin tekijänsäkin. Bistro & Brasserie Bardotissa palaan myös juurilleni, eli sen ranskalaisen keittiön pariin, mistä kaikki omalta kohdaltani aikanaan alkoi”, muistuttaa keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki.

Välimäen luotsaama uusi ravintola jatkaa vuonna 2019 Helsingin Mikonkadulle avattujen Penélope-ravintolan ja Bardem-baarin rentoa, mutta ammattitaitoista ja laadukasta linjaa. Bardotin menu koostuu klassisista, parhaista mahdollisista raaka-aineista tehdyistä välimerellisistä brasserie-annoksista. Tuore kala, äyriäiset ja kasvikset tulevat laajasti esille niin ruokalistalle kuin ravintolan esillepanoonkin. Lihaa Bardot tulee tarjoilemaan maltillisesti, mutta sitäkin laadukkaammin.

Sole Meuniére, eli paistettua merianturaa ruskistetun voin, persiljan, paahdettujen kapristen, sitruunan ja vastaraastetun piparjuuren kera on yksi Bardotin annoksista.

”Uskallan luvata, että Bardotiin on helppo rakastua. Tämä BB tarjoaa nimensä mukaisesti kaikille vähän kaikkea ja joskus jopa liikaakin. Sen lisäksi, että siitä tulee monipuolinen, innostava ja kuplivan seksikäs bistro-brasserie, on se kallellaan erityisesti mereneläviin ja kasviksiin. Toki Bardot tyydyttää myös lihanystävien tarpeet ja huomioi erikoisruokavaliot”, kuvailee Välimäki ja jatkaa: ”Olen aina syttynyt klassisesta ranskalaisesta keittiöstä ja sen intohimoisesta tunnelmasta. Kala, äyriäiset ja kasvikset ovat herkkiä, haastavia ja rakkautta lajiin vaativia raaka-aineita, jotka onnistuessaan palkitsevat niin nauttijansa kuin tekijänsäkin. Bardotissa palaan myös juurilleni, eli sen keittiön pariin, mistä kaikki omalta kohdaltani aikanaan alkoi.”

Täysin uusi 150-vuotias ravintolahuoneisto Helsingin ytimessä

Helsingin keskeisimpiin osoitteisiin kuuluvaan Kluuvikatu 1:een lokakuun alussa avautuva Bistro & Brasserie Bardot drinkki- ja odottelubaareineen rakentuu lähes 150 vuotta vanhaan liiketilaan, jossa on viime vuosina toiminut vaateliike ja kauneushoitola. Vuonna 1883 valmistuneen uusrenessanssityylisen Grönqvistin talon katukerroksen holvikaaret luovat 80-paikkaiselle ranskalaistyyppiselle ravintolalle luonnollisen historialliset puitteet.

”Olen kokenut Ranskan etelärannikon pikkukaupungeissa useita mieleenpainuvia ruokaelämyksiä. Paistettua merianturaa Meuniére ruskistetun voin, persiljan, paahdettujen kapristen, sitruunan ja vastaraastetun piparjuuren kera, reteä tomaattinen kalakeitto, valkosipulivoissa grillatut meriravut, osterit eri muodoissaan, täytetyt munakoisot, haudutettu kuha tai vaikkapa hyvin tehty ja laadukas Porterhouse-pihvi hyvän viinin kera ovat annoksia, joihin ei mielestäni kukaan voi hyvin tehtynä kyllästyä. Niitä onkin helppo nostella listalle, mutta kunnianhimoisen vision toteuttamiseksi pistämme itsemme tosissamme likoon”, lupaa ravintoloitsija Välimäki ja jatkaa:

”Annosten ohella tunnelma on tärkeä osa ravintolaelämystä ja tiedän, että ranskalaisen lämmön ja rakkauden taikominen suomalaisen syysmyrskyn ja loskan keskelle kuulostaa haastavalta. Olen kuitenkin pian avattavalle ravintolalle suunnittelemastamme ilmeestä enemmän kuin innoissani, joten puitteet erinomaiselle ruokaelämykselle tulevat olemaan kunnossa. Siinä edesauttaa myös se, että Bardotin taksat jatkavat ravintola Penélopesta tuttua maltillista linjaa.”

Suomen kaikkien aikojen menestynein ja kansainvälisesti arvostetuin keittiömestari Hans Välimäki saavutti luotsaamalleen Chez Dominique -ravintolalle ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 2001. Vuonna 2003 sille myönnettiin toisena ravintolana Pohjoismaissa kaksi Michelin-tähteä, jotka ravintola piti historialliset yksitoista vuotta, kunnes Välimäki koki ravintolalegendan tulleen tiensä päähän. Hans Välimäki avaa uuden Bardot-ravintolansa 1.10.2020 yhdessä yhtiökumppaniensa Arto Rastaan, Miika Lönnin ja vaimonsa Maria Von Graevenitz-Välimäen kanssa. Välimäen ja Rastaan ensimmäinen yhdessä luotsaama ravintola on Helsingin Mikonkadulle vuonna 2019 avattu Penélope.